Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls fjärde nyförvärv är klart.
Christopher Nilsson lånas in från Mjällby.
– Alldeles lysande, säger tränaren Kalle Granath till vskfotboll.nu.

Mjällby AIF:s 20-årige mittfältare Christopher Nilsson provspelade med VSK Fotboll när försäsongsträningen återupptogs den 3 januari.

Han imponerade – och kommer därför att representera Grönvitt i superettan 2011.

– Vi kom överens med Mjällby i dag om att låna honom över 2011, med en option att värva honom året därpå om det passar, säger sportsligt ansvarige Hans Johansson till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls tränare Kalle Granath är mycket nöjd med klubbens nytillskott.

– Vi såg kvaliteter som vi fastnade för, onekligen, och blev intresserade av honom. Det är alldeles lysande att han är klar.

Vad är han för en typ av spelare?

– En rätt så allround mittfältare som klarar sig bra både offensivt och defensivt. Tanken är att använda honom centralt. Han har ett bra värderingsspel, en stabil fysik och en jäkligt bra vilja.

Grönvitt får alltså ännu en spelare med adelsmärket inställning.

– Han skärper verkligen till konkurrensen. Vi har också hört gott om honom i träningssammanhang från Marcus Danielson (mittback i VSK Fotboll och tidigare lagkamrat i Helsingborgs IF). Vi får en till som inte viker sig en tum.

Christopher Nilsson är VSK Fotbolls fjärde värvning inför superettan 2011 och är liksom de övriga bara i början av sin fotbollskarriär.

– Han är i linje med vår satsning på unga, lovande spelare och är en kille som Kalle och Stefan (Bärlin) anser har god potential att kunna bli bra, säger Hans Johansson.