Visa fler äldre nyheter >

Tre provtränar med VSK Fotboll.
Här är Kalle Granaths dom.
– Jag är mer än nöjd, säger tränaren till vskfotboll.nu.

I morgon förmiddag avslutas vistelsen för den trio som under hela veckan har provtränat med VSK Fotboll.

Och Kalle Granath gillar vad han ser.

– De har visat upp sig från en väldigt god sida och gjort positiva intryck. Jag tycker att de har fått fram sina spetskompetenser, säger VSK Fotbolls tränare.

Du låter väldigt nöjd?

– Jag är mer än nöjd. Det blir spännande att följa hur det utvecklar sig.

Daniel Andersson kunde ni läsa en intervju med på vskfotboll.nu redan i måndags.

Så här beskriver Kalle Granath den offensive talangen:

– Har visat det han var inplockad för. Farten med boll och en mot en-förmågan, framför allt, men också löpstyrkan. Sedan har han visat oväntat bra teknik i isolerade moment. Där är han jättebra. Han har fått spela i ett högre bolltempo än vad han är van vid, men det tror jag att han skulle kunna anpassa sig till rätt snabbt.

Rodrigo Gomez, argentinaren från Gröndals IK, är en bollskicklig mittfältare.

– Jag är positivt överraskad. Bra teknik, bra spelsinne. Vill delta på ett bra sätt och har smält in riktigt bra här. Han har en bra blick och verkar ha lätt att anpassa sig till hur vi spelar och det är en kvalitet.

Per Pettersson kommer från Nyköpings BIS, där han redan som 20-åring var lagkapten och mittback.

– Det märks. Han har en härlig attityd och kliver fram direkt i gruppen och driver på. Träningen har varit en omställning med högre tempo och större krav på det offensiva spelet. Nyttigt för honom. Han har sin spetskompetens i defensiven med tuffheten, hårdheten och en bra följsamhet. Det finns kvaliteter och saker att utveckla.

Veckans sista träning alltså i morgon, lördag. Kalle Granath ser tillbaka på en härlig vecka.

– Det började i ett rivtempo – och det är ju så vi har lagt upp det också. Vi lägger farten och pulsträningarna i början av veckan. Man ska vara trött.

I övrigt noterar vskfotboll.nu att:

  • Erik Biselius, precis som i somras, tränar med Grönvitt. "Bissen" har under året varit förstemålvakt i norska Kongsberg IL.
  • Daniel Svensson och Filip Tronêt är i väg på landslagsläger på Bosön. Andreas Östling tvingades att tacka nej på grund av sjukdom.