Visa fler äldre nyheter >

Under förmiddagen chattade VSK Fotbolls A-lagstränare Kalle Granath med vskfotboll.nu:s läsare.
Han hyllade klubbens ungdomsverksamhet.
– Den ligger mig oerhört varmt om hjärtat, säger Kalle Granath.

UPPDATERAD 11.45. DANIEL MONIÉ UNDRAR: Hej! Jag undrar hur länge Filip Tronêt har kontrakt med VSK? Vore kul om han stanna några säsonger till!

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Daniel! Jag vet inte längden på Filips kontrakt, det får du kolla med sportchef Hans Johansson.
Naturligtvis håller jag med om att det vore kul att ha honom i VSK flera säsonger.

KENNETH LÖFQVIST UNDRAR: Hej Kalle, det är kul och spännande med fotbollen och VSK i dessa tider, jag förstår att du och din stab gör ett kanonjobb.
Så en liten fråga som jag har funderat på under flera år:
Det gäller halvtidsvilan och då särskilt avbytarna som ofta blir kvar ute på planen och håller på med passningar och skott av varierad kvalitet (man kan faktiskt se att ingen tränare är med i dem övningarna). Borde inte dessa avbytare vara med inne i omklädningsrummet och ta del av snacket, taktiken och känna på lagatmosfären då några faktiskt ibland blir inbytta i andra halvleken.
Roligt att få höra dina synpunkter i denna fråga och är det så att de fortfarande skall vara kvar ute på plan så borde det bli lite stil på deras övningar.
Varma hälsningar från en trogen VSK:are!

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Kenneth! Det beror på, blir svaret. Är det ett byte som sker i paus så får de ju instruktioner innan de värmer upp. Är bytet av karaktären att man ersätter en spelare p.g.v. skada eller trötthet så är det heller inte speciellt stora instruktioner man ger, mer förtydligar det vi pratat om inför matchstart.
Vill vi ha till en taktisk förändring med ett byte i paus för att förändra matchbilden så är den spelaren som skall bytas in med i omklädningsrummet i paus.

SAEVIZ UNDRAR: Tjenare Kalle!
Det har verkligen gått bra med dig som tränare under vårsäsongen och det var länge sedan man såg VSK Fotboll spela så här bra. Det verkligen lyser om våra unga spelare och man är verkligen stolt över att vara VSK:are. Har du några funderingar att stanna i klubben som huvudtränare även nästa säsong? Har styrelsen diskuterat en eventuell fortsättning med dig som tränare? Hela VSK Fotboll skulle tjäna på att behålla dig. Tror det skulle vara guld värt.

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Saeviz! Jag har självklart stora planer för mig själv och VSK! Kan jag övertyga någon mer om det så finns kanske risken att man är kvar även nästa år!

FILIP HAMMAR UNDRAR: Hej Kalle!
Hur viktig anser du att akademin är?
Och hur viktigt är det att behålla ¨Z¨ (VSK Fotbolls akademichef Jörgen Zetterström) för akademin?
Kommer du att skriva på ett nytt kontrakt? Du måste väl ha blivit erbjuden ett nytt avtal med tanke på den bra vårsäsongen?

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Filip! VSK:s ungdomssatsning ligger mig oerhört varmt om hjärtat, det var ju där jag började mitt engagemang som ledare i klubben. Ungdomsverksamheten tror jag personligen är den mest troliga vägen till att göra VSK till en elitförening igen.
Angående "Z" så försökte jag påverka så mycket jag kunde inför i år att han skulle bli kvar i föreningen. Det är han, och vår ungdomsverksamhet forsätter ju att hålla högsta klass i Sverige.

ESBJÖRN LARSSON UNDRAR: Hej Kalle!
De så kallade "experterna" på VLT sablade ned dig inför ditt engagemang som tränare för VSK Fotboll inför säsongen:
Har "VLT-experterna" bett dig om ursäkt?
Hur känns det att visa dem vad du har på gång för VSK- och Västeråsfotbollen?
Personligen tycker jag att VSK Fotboll är på rätt spår med hjälp av "Z" (Jörgen Zetterström) och fotbollsakademin där försök göres att "suga upp" talangerna som verkligen vill satsa på fotbollen.
Hur ofta träffar och pratar du med "Z" för att följa upp alla fina talanger?
Jag har själv varit ned och sett några av dina träningar. Mycket bra. Med disciplin och tempo.
Så lycka till i fortsättningen på ett som jag tror: "Något riktigt stort är på gång".
Målsättningen är ju att vinna varje match. Sedan får man väl se hur långt det räcker.
Tror faktiskt att det blir bättre än då du själv var med och spelade i början på 1990-talet.
Hur långt är ditt kontrakt? Det är väl en förlängning på ett antal år på gång?
God fortsättning!

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Esbjörn! Till att börja med tack för ditt och VSK-vännernas mångåriga och trogna stöd till klubben, ovärderligt! Personligen har jag aldrig varit sur på VLT för deras skriverier, de skriver ju inte på uppdrag åt mig. Det finns inget krav att folk skall tycka om eller hålla med om de saker jag håller på med i VSK, det är en enkel åsiktsfråga! Jag väntar absolut ingen ursäkt från VLT!
"Z" och jag pratar allt mellan 1-10 gånger per vecka beroende på vad som sker i trupperna, matcher, framtid m.m. Vi är ju beroende av varandras arbeten så vi jobbar mycket med att stämma av allt, från stort till smått.

DAN SÖDERLUND UNDRAR: Hej.
Hur ser du på att våra spelare lånas ut till VIK?
Har vi inte skador ändå som oroar? Det känns som att om någon av våra går sönder för att hjälpa ett lag som ingen av oss bryr sig något om, så ställer det till det för vår egen trupps chans att gå upp i superettan.
Tack Kalle för att du fått truppen så träningsvillig – ett härligt "go" i laget nu!
Vi är VSK, Vi är VSK!

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Dan! Jag bryr mig om VIK! Självklart lånas våra spelare ut till VIK för att dels stärka VIK:s lag men lika viktigt är att ge våra spelare som är precis utanför regelbunden speltid i VSK en chans till så bra matchning som möjligt.
Möjligheten till spel i VIK är kanon för oss i VSK, Martin Gustavsson och jag har hela tiden en dialog om skadeläget, behov av spelare m.m. Ambitionen är ju att stärka bägge föreningarna, inte att någon blir lidande.

PER JANSSON UNDRAR: Frågor överflödiga!
Bara fortsätt på den inslagna linjen med motiverade, hungriga spelare.
Detta torde löna sig långsiktigt.
Vill samtidigt uttrycka min enorma glädje över att VSK Fotboll verkar vara en förening i balans för första gången på många år.
Tolka gärna detta som att Ni ALLA (!) gör ett bra jobb.
Kan inte med ord förklara hur viktigt VSK:s väl och ve är för undertecknad.
Tillhör inte "kärnan av SPORTS" men kan lova att av de 153 st betalande åskådare som ser en regnig, betydelselös match på hösten så
är jag på plats.
Nästan alltid.
Hatten av för VSK 2010!
Bandy är också en sport!
Snegla alltid på systerföreningen! (De är proffs sen urminnes tider).

KALLE GRANATH SVARAR: Hej Per! Betydelselös VSK-match? Vad är det? Bandys kvalité betyder enormt mycket för VSK som varumärke, naturligtvis är vår ambition att närma oss deras nivå. Det är suveränt med en så bra förebild på nära håll, ingen tvekan om det.