Visa fler äldre nyheter >

... Jörgen Zetterström, VSK Fotbolls akademichef tillika juniorlagstränare.

Hur har sommaren varit?

– Jag har varit ledig i dryga två veckor, tagit det lugnt och solat och badat.

Du sa till mig att du skulle stänga av mobil och mejl i två veckor. Lyckades du och var det välbehövligt?

– Jag försökte så mycket som möjligt. Annars är man i princip i tjänst 24 timmar om dygnet. Jag har sagt i år att jag försöker att inte vara lika anträffbar och försöker ta det lite lugnt på kvällarna.

Vad jobbar ni med nu i akademin? Lägger ni upp träningen på något speciellt sätt?

– Nu jobbar vi ganska hårt med att komma i fysisk form och har tränat på ganska tufft – det har varit krävande fem dagar i rad. Nu är de riktigt tröttkörda. De får ledigt i morgon, men sedan kör vi lördag, söndag och dubbla pass på måndag.

Händer det något utöver träning på VSK Fotbolls ungdomssida?

– Nej, det kan man inte säga. Det närmaste är juniorernas match borta mot Vasalund den 1 augusti.

Hur ser målen ut för hösten?

– Att U19 (juniorerna) försöker hålla sig kvar och det ser väldigt bra ut. Sedan att fortsätta utveckla spelare – det vore idealiskt att få med ännu fler på något landslagsläger. Någon gubbe till där framöver och att någon till tar steget till A-laget.

Har det skett några förändringar i spelartrupperna?

Tom Wiking lämnade akademin före sommaren. Carl Damberg är för stunden i A-laget, men det är i nuläget tills vidare. Han har verkligen tagit stora steg i år.

Zlatan Camp avslutades just innan ditt uppehåll. Blev det lyckat?

– Det var mycket, mycket lyckat. Vi fick hjälp av kanonväder. Det var väldigt uppskattat och vi har fått positiv kritik från både spelare och föräldrar. Nu har vi två år i rad lyckats att genomföra en väldigt bra verksamhet.

Kommer ni att arrangera det nästa år igen?

– Det gäller att Zlatan (Ibrahimovic) är i en Nikeförening. Men det kommer att bli någon form av sommarfotbollsskola. Målsättningen är att bli ännu större och ännu bättre.

VSK Fotboll har många landslagsuttagna ungdomsspelare. Det måste kännas som ett bra kvitto för en akademichef?

– Det är jättekul och ett litet bevis på att vi har en bra verksamhet. Vi försöker att bedriva en elitinriktad verksamhet och det är det bästa kvitto vi kan få. I fjol hade vi egentligen en landslagsspelare, Linus (Sjöberg). I år är de sex stycken – fantastiskt bra.

Säsongen hittills har varit fantastisk. Hur är det att jobba i VSK Fotboll just nu?

- Det är jätteroligt. Jag pratade med Eva (Svensson, VSK Fotbolls ordförande) om det häromdagen. Det är väldigt positivt och mycket energi. Många positiva människor. Jag hoppas att alla kan bibehålla det. De sprider mycket energi, vilket gör att alla i föreningen orkar driva det här.