Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll fortsätter att producera landslagsmän.
Senast i raden: Jonathan Häll och Diego Montiel.
– Ett bevis på att vi ligger bra till i vår talangutveckling, säger akademichefen Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

4-9 juli genomfördes elitpojklägret i Halmstad för pojkar födda 1995.

Dit skickade VSK Fotboll sex stycken spelare.

Det gav två grönvita landslagsmän.

Jonathan Häll och Diego Montiel (bilden) får chansen i förbundskaptenen Magnus Wikmans trupp till landslagslägret på Bosön 2-5 augusti.

Den första för årskullen 1995.

– Kul för dem med en uppmuntran. Det är ett breddläger, men ett bevis på att vi ligger bra till i vår talangutveckling, säger Jörgen Zetterström dagarna efter beskedet.

VSK Fotboll ligger bra till jämfört med andra, större klubbar?

– Vi har ett antal landslagsspelare i varje ålderskull – två 93:or, 94:or och 95:or. Det är jäkligt bra och det är inte många division 1-föreningar som kan ståta med det. Det är bara stora klubbar som har det, så det är vi verkligen nöjda med.

Hur pass bra är Jonathan Häll och Diego Montiel?

– Bägge är väldigt ambitiösa och har gjort stora framsteg under året. Men då jag inte har sett tillräckligt många spelare i övriga Sverige i samma ålder är det svårt att säga.

I Grönvitts unga P16-lag har duon varit två av nyckelspelarna i lagets segertåg (se tabell).

Hur skulle du beskriva deras vårsäsong?

– Det roligaste är att de har jobbat väldigt ambitiöst under hela säsongen och nu får de betalt för det. Det är ett bevis på att de har jobbat på ett bra sätt, tycker Jörgen Zetterström.

Diego Montiel kan spela på flera positioner, men först och främst som ytterback.

Där är han offensivt företagsam.

– Det var jag som skolade om honom till ytterback. Han har alltid varit väldigt offensiv, men av flera anledningar passar han bra där. Han har väldigt fina offensiva kvaliteter, även om han defensivt måste lära sig en del. Han är väldigt teknisk, följsam och en bra passningsspelare.

Hur utnyttjar han det från sin ytterbacksplats?

– Han kan slå sig fram och kommer med i spelet väldigt mycket – får alltid jobba rättvänd. Men han måste förbättra sin fysik och skaffa sig erfarenhet. Därför har han spelat en del i P17-laget och gjort det ganska bra. Han är en spelare som kan fortsätta att ta steg, beskriver Jörgen Zetterström.

Jonathan Häll är till skillnad från Diego Montiel en fysisk och storväxt spelare.

Dessutom en skicklig passningsspelare, men Jörgen Zetterström vill framför allt framhålla andra kvaliteter.

– Han är en väldigt lugn spelare på banan, vilket är ganska ovanligt i den åldern. Det är jäkligt roligt! Han är också en spelare som har tagit stora steg under den här säsongen och har kommit till insikt med att ta vara på sin talang. Ingen vet än vad som krävs men de är på rätt väg och kommer att kunna ta ännu fler steg, menar Jörgen Zetterström.

VSK Fotbolls P16-lag återkommer i spel först 15 juli.

Då väntar Sannaheds IF på bortaplan, förhoppningsvis med två spelare stärkta av sina landslagsplatser.

LÄS MER OM GRÖNVITTS LANDSLAGSMÄN
Blågul succé för Tronêt: "Riktigt bra"
Landslaget utan "Anki": "Helt sjukt"