Visa fler äldre nyheter >

Stefan Bärlin var en av planens bästa mot Östersunds FK.
Och hyllar kollektivet.
– Vi är svårslagna, säger han till vskfotboll.nu.

Stefan Bärlin (bilden) har alltid varit att räkna med som en målfarlig anfallare.

Men på senaste tiden har "Bärra" signerat fina insatser i en helt annan roll.

Den som mittfältare.

Under tre matcher har han spelat från start på Grönvitts centrala mittfält – och senast mot Östersund gjorde han alltså sin bästa match hittills.

– Ja, det tycker jag. Det var min tredje match i rad från start och det är klart att det ger resultat att man får spela lite. Jag gör en bra match.

Och du känner att du orkar 90 minuter nu?

– Ja, det tycker jag att jag gör. Det var "50 grader varmt" och vi spelar med en man kort. Ändå orkar jag 90 minuter och tycker att jag gör det hyfsat hela vägen ut, så det känns som att jag kan spela 90 minuter, absolut.

Vad tycker du om hela lagets insats?

– Hela laget gör som vi har gjort hela säsongen i stort sett – vi spelar stabilt. Folk vet sina roller och gör sitt jobb i de rollerna och då är vi svårslagna.

Segern mot Östersund betydde serieledning.

Och en utveckling av laget som gått snabbare än anat.

– Vi har vetat att det finns mycket fotboll i laget – att det finns mycket bra spelare. Sedan har det gått snabbare än vad vi har trott att få ordning på det, men det är mycket tack vare att spelarna gör så bra ifrån sig på träning och lyssnar och är så träningsvilliga som de är.

Men ni sätter hela tiden utveckling före resultat.

– Ja, naturligtvis gör vi det. Resultaten kommer om du får utveckling, men du kan inte fokusera på att vinna. Du måste fokusera på att prestera ute på plan. Då kommer vinsterna automatiskt.

På torsdag kväll väntar Sirius. Hur går tankarna just nu inför den matchen?

– Jag tänker att det blir en väldigt tuff match. Men så länge vi går ut och gör vårt jobb och fortsätter att göra det vi är bra på så har vi alla möjligheter att få ett bra resultat med oss. Vi måste fortsätta att göra vårt defensiva jobb, ligga rätt i positioner och sedan ta det därifrån.

Förberedelserna är som vanligt noggranna från Grönvitts sida.

Förutom hård träning har chefsscouten Haci Aslan koll på motståndet.

– Han har varit väldigt noggrann och gjort ett fantastiskt scoutingjobb mot Sirius. Varje liten detalj som gör att vi kan komma bättre förberedda är bra. Det ökar chanserna för att vi får med oss ett bra resultat.