Visa fler äldre nyheter >

... Jörgen Zetterström, VSK Fotbolls akademichef, som i morgon leder klubbens juniorlag i toppmötet med Brommapojkarna.

Hur är känslan inför matchen?

– Efter ett par bra matcher är vi fulla av självförtroende. Nu har vi två matcher mot de klart bästa lagen (BP och IFK Norrköping), säger Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

I söndags spelade P16 mot Motala. Hur gick det?

– Det blev 3-1 – jätteroligt! Det var en ren seriefinal, och Motala hade mer boll. Vi fick försvara oss och ställa om. Killarna gjorde det jättebra.

I morgon alltså juniormatch mot BP. Peka ut en styrka hos respektive lag?

– De har ju otroligt individuellt skickliga spelare och blir dessutom erfarna tidigt, trots att de till och med är yngre än oss. De har fått spela väldigt många tuffa matcher. Vi är ganska bra rustade fysiskt.

Nämn en spelare som vi får se upp med hos BP?

Simon Tibbling. Han är en av Europas hetaste 16-åringar.

Vilka spelare saknas och vilka A-lagsspelare kommer att vara med?

Oliwer (Malmkvist), Linus (Sjöberg) och "Anki" (Andreas Östling) kommer inte att vara med. Från A-laget kommer Philip Fredriksson, Victor Nilsson Lindelöf och Patrik Östlund att spela.

Vad blir då viktigast: Att våga anfalla eller att hålla tätt bakåt?

– Vi måste klara av att ha mycket folk på rätt sida bollen och hänga med i deras bolltempo. Sedan är det viktigt att vi vågar hänga med och fylla på framåt.

Du brukar predika vikten av utveckling framför resultat. Trots det; vad betyder den här fina starten?

– Vi är glada för varje resultat vi kan göra. Det är viktigt att hänga kvar i juniorallsvenskan, för kvaliteten på serien under är mycket sämre.

Och Fotbollsakademins start har totalt sett varit väldigt lyckad resultatmässigt?

– Ja, vi har levt upp till målsättningen. Vi har unga spelare i varje serie och har kombinerat det med bra resultat. P16 har fem raka, P17 har vunnit fem av sex och juniorerna tre av fyra.