Visa fler äldre nyheter >

Utfrågningarna rullar vidare och näste man till rakning är grondalsik.se:s egen skribent, Jesper Ekstedt. Han rankar lagets mittfältsdirigent Jonathan Partin som en av Norrettans bästa. – Han kan föra oss uppåt, säger Jesper Ekstedt till vskfotboll.nu.

Tidigare idag såg ni genomgången av Gröndals trupp, och lite korta reflektioner av laget och klubben Gröndal.

Nu får ni info från insidan, när deras webbskribent Jesper Ekstedt ger oss en insyn i Aspuddenklubben.

Vad har Gröndal satt upp för målsättningar inför säsongen?

– Vi vill försöka förbättra tabellpositionen och bli bättre än sexa.

– I vårt fall så tror jag att vi hamnar på en mittenplacering. Vi har en ganska liten trupp men har samtidigt möjligheter att låna in från BP på 24-timmarslån och därmed har vi back-up. Om alla får vara friska och vi slipper avstängningar kan vi nog blanda oss i toppstriden.

– Vi har ett väldigt bra mittfält och trots att vi endast har fem backar så är det fem bra backar. David Carlsson kommer att göra många mål för oss i år. På målvaktssidan blir Anton Cederling, som är en talang ifrån BP, spännande att följa.

Vad tror du om årets upplaga av Norrettan?

– Jag tror att Norrettan håller ungefär samma nivå som förra året men det blir nog jämnare i toppen i år. Jag tror inte att något lag klarar av att rycka som Degerfors gjorde förra året och flera lag kan blanda sig i toppstriden.

– Av Superettanlagen så tror jag att Sirius är starkare än Vasalund som har tappat en del spelare. Vinner serien gör Sirius eller Valsta som har två högklassiga trupper.

– Årets utropstecken tror jag blir Dalkurd FF och Arameiska/Syrianska.

– Framför allt Dalkurd som har förstärkt i backlinjen som innan säsongen var ett frågetecken. Nu har man värvat bland annat ytterbacken Rasmus Lindkvist och nu håller alla lagdelar en riktigt bra nivå.

– Arameiska/Syrianska har värvat bra med bland annat Lamin Conateh som är en väldigt bra back.

– Dock frågetecken för målvaktssidan då man tappat Marko Atackanovic och fått sin nuvarande förstemålvakt Alexander Valentini långtidsskadad. Valentini (tidigare i Gröndals IK) är ju som bekant en av Norrettans allra bästa målvakter.

– Jag tror att Syrianska Kerburan och Boden är två lag som får det tufft i år.

– Boden har inte imponerat med sina värvningar och får svårt att hålla sig kvar med nuvarande lag.

– Syrianska Kerburan har tappat många spelare och ett antal nyckelspelare som Sargon Simonsson. De kanske klarar att hålla sig kvar men tveksamt.

Vilken spelare i ert lag ska man i år hålla ett extra öga på, och varför?

Jonathan Partin som också är vår lagkapten är en av Norrettans bästa mittfältare och har stor arbetskapacitet, ett bra passningsspel, en bra spelförståelse och en ganska bra teknik. Jag tror att han kan föra oss uppåt och hålla ihop vårt lag.

Ett stort tack till Jesper Ekstedt som tog sig tid att svara på frågorna – fortsatt god lycka!