Visa fler äldre nyheter >

För att få en annan inblick i årets Norrettanserie, och då främst i Östersunds FK, bestämde sig vskfotboll.nu för att kontakta en ÖFK-kännare. Det blev Haldo Jonsson, som dels var med och startade föreningen, dels är en av de drivande bakom den lokala fotbollssajten fotbollz.se.

Inför Division 1-säsongen kan det vara kul att få en större inblick i serien i stort – och inte bara i VSK Fotboll.

Därför har vskfotboll.nu gjort ett försök i att leta reda på kunniga experter kring de andra lagen, och lyckats få tag på Haldo Jonsson från fotbollz.se, en sajt om jämtländsk fotboll.

– Jag har en del kännedom om ÖFK och serien efter tio år som styrelseledamot och webbmaster. Jag har varit nära fotbollen i ÖFK och var en av de fem som startade föreningen, säger han.

– Nu är jag webbmaster för fotbollz.se och ÖFK Supporters.

Vad har ÖFK satt upp för målsättningar inför säsongen?

– Till fotbollz.se gav fotbollsordföranden i ÖFK Daniel Kindberg i påskas nedanstående svar på fråga från fotbollz.se:

"Avsikten är vi skall skapa ett så slagkraftigt lag som möjligt. Vi skall vara förberedda att kunna slå alla lag vi möter. Vi får se hur långt vi når."

Vad tror du om årets upplaga av Norrettan?

– Första två åren var serien något ojämn. Toppen var bra men undre halvan betydligt sämre. Därefter har alla lag förbättrats successivt varje år.

– Nu är skillnaden mellan topp och botten ganska liten. Många anser att årets upplaga är den bästa hittills och det finns inget som talar emot detta.

– Förväntade topplag kommer i år att hålla minst lika hög klass som i fjol, kanske högre, medan de lag som tippas hålla till i botten ligger på ungefär samma nivå.

– Arameiska Syrianska kan bli en överraskning som starkt topplag. Vasalund brukar alltid ha ett bra lag.

– Intressant notering är att Valsta Syrianska, Västerås SK, Forward och Östersunds FK är de enda lag som varit med alla år sedan Division 1 Norra startade.

Vilken spelare i ert lag ska man i år hålla ett extra öga på, och varför?

– Skotten och mittfältaren Lee Makel är oftast sevärd med sin rutin, teknik och frisparkskunnande. Vill man se en mycket snabb spelare kan man kolla på Marvin Williams.

– Övriga tre brittiska nyförvärv har ännu inte kommit till Östersund, men på papperet har Richard Offiong från Carlisle och de båda Wiganspelarna Jonathon Routledge och Joe Holt fina meriter.

– Av våra inhemska spelare är forwarden Ante Björkebaum tekniskt driven och när det gäller att nicka är det få som slår honom.

Vskfotboll.nu tackar därmed Haldo Jonsson för de svar han tog sig tid att ge, och önskar honom lycka till under säsongen, med fotbollz.se och ÖFK.