Visa fler äldre nyheter >

Det har länge varit klart att Stockholm blir destinationen när VSK Fotboll äntrar Svenska Cupen. Nu är det också klart med motståndet. Det blir topplaget i Division 2 – IK Frej.

Ikväll drabbade Vallentuna BK, som hemmalag, och IK Frej samman i ett Stockholmsderby.

Syftet; att avgöra Grönvitts kommande motståndare i Svenska Cupens första omgång.

Båda lagen hemmahörandes i Division 2 Norra Svealand. Förra året placerades IK Frej som trea, med bara VSK:s seriekollega Dalkurd och lokalkonkurrent Skiljebo framför sig.

Vallentuna å sin sida kom på en åttonde plats, och lyckades undvika nedflyttning.

Det blev det på papperet svårare motståndet för VSK Fotboll, när IK Frej gick segrande ur duellen med 1-0, på Vallentuna IP. Målskytt var lagets centertank Dennis Hörtin.

Matcharena alltså Vikingavallen, i Täby. För att hitta dit är det bara att klicka här, så kommer du till IK Frejs egen hemsida.

Vi tar oss en liten snabbtitt på laget, IK Frej:

År 2009 kom man alltså trea i Division 2 Norra Svealand, med 40 poäng (11-7-4) på 22 matcher.

Året innan sjua, och dessförinnan som nykomling på en imponerande fjärdeplats.

Spelare att lägga märke till i laget är skickliga mittfältstrion Olle Siösteen, Bartosz Grzelak och Sebastian Jurell, med den sistnämnde i spetsen.

Därutöver också skyttekungen Dennis Hörtin. Nya för i år är bland andra Vasalundsmeriterade mittfältsesset Mikael Erstadius, på Division 2-nivå en mycket bra spelare, och mittbacken Alexander Borchies från dagens motstånd Vallentuna.

vskfotboll.nu återkommer med en införrapport. Matchstart (OBS!) tisdag 30/3 kl. 19:00.