Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll och Syrianska IF förbättrar relationen.
Klubbarna ska tillsammans främja fotbollen.
– Vi lägger det gamla bakom oss, säger styrelseledamoten Hans "Hansken" Johansson till vskfotboll.nu.

Syrianska IF och VSK Fotboll hade den gångna säsongen en mindre bra relation.

Nu har VSK Fotbolls nyvalda styrelse räckt ut en hand.

Och den har kollegorna i Syrianska IF alltså tagit.

– Den dåliga relation mellan våra klubbar som skapades av företrädare för vår klubb i fjol är något som vi vill be om ursäkt för, säger Hans "Hansken" Johansson efter dagens möte på Syrianska IF:s kansli.

Hans "Hansken" Johansson hoppas och tror att klubbarna kan slåss om poängen under matcherna för att sedan vara vänner utanför fotbollsplanen.

– Detta är något som har legat på ett personligt plan och är ingenting som den nya styrelsen eller VSK Fotboll står bakom. Vi är en ny ledning i VSK Fotboll med nya tankar, förhoppningar och mål och är glada för att Syrianska IF tagit vår utsträckta hand.

Syrianska IF ser det som mycket glädjande och tillfredsställande att VSK Fotboll liksom Syrianska IF vill ha en konstruktiv och förtroendefull relation klubbarna emellan.

Klubbarna är övertygade om att de måste arbeta tillsammans för att bidra till en utveckling av fotbollen i länet och samtidigt agera som föredöme för barn, ungdomar och andra.

– Vi ser detta som ett mycket bra initiativ och vill tacka VSK:s nya ledning för denna ödmjuka gest, säger Syrianska IF:s ordförande Zeki Can till vskfotboll.nu

Grönvitts nya ordförande Eva Svensson är också mycket nöjd med att klubbarna är överens om att lämna det förflutna och tillsammans blicka framåt.

– Jag blev så glad när jag fick Syrianska IF:s reaktion. Jag väldigt tacksam för att de tog vår hand, säger hon till vskfotboll.nu.