Visa fler äldre nyheter >

Det regionala kvalet vanns med utklassningssiffror - i helgen var det dags för ytterligare kval. De grönvita agerade starkt och plockade nästan poäng av dominanterna BP - men gick inte vidare.
- Killarna förtjänar stort beröm, säger Akademichefen Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

Under gårdagen spelades kvalet till SM-slutspelet i futsal för P15-lag i Avesta. För VSK Fotboll väntade tre andra distriktssegrare.

Matchandet skulle inledas mot Forssa BK från Dalarna - det blev en munsbit.

Under matchtiden 2*12 minuter lyckades VSK göra hela tio mål, och därmed vinna med 10-0.

Näst på tur stod Upplands representant - tillika VSK Fotbolls antagonist - Enköpings SK.

Segern spelades hem med stor lätthet, liksom mot Forssa, 6-2 skrevs slutresultatet till.

I match tre - gruppfinalen - väntade Brommapojkarna från Stockholm. Även de hade utklassat sitt motstånd, dock med två futtiga plusmål på VSK - vinst krävdes alltså.

De grönvita står för en mycket stark insats när de fram till dess att tio sekunder återstår håller 4-4 - då får BP en straff. 5-4, och sur förlust. Oavgjort hade dock inte räckt.

- Men att vara så nära att ta poäng av BP som är storfavoriter till att vinna SM är starkt, konstaterar Jörgen Zetterström.

VSK:s ungdomar visar återigen sin kompetens och håller fortsatt jämna steg med Sverigetoppen. Dessutom i futsal - en gren P15-killarna är ovana med.

- Stort beröm till killarna som tränat hårt under vintern och gör framsteg hela tiden.

VSK Fotbolls målskyttar:

Jonathan Böckert 6, Joakim Häll 5, Joakim Belinki-Palevik 2, Måns Giesecke 2, Pontus Sjödin 1, Rasmus Lundin 1, Jonatan Häll 1, Jakob Andersson 1 och Diego Montiel 1.