Visa fler äldre nyheter >

Vinterturneringen, vars första del skulle ha ägt rum för två veckor sedan, sköts upp en vecka.
På söndag är det dags för de två sista matcherna – och där ställer VSK Fotboll upp med sitt bästa lag.
– Nu får vi känna på stor yta igen, säger VSK-tränaren Kalle Granath till vskfotboll.nu.

Tanken var när Allianscupen skulle gå av stapeln för två veckor sedan, att VSK Fotboll skulle ställa upp med sitt bästa lag, då tränarna ville se ett par provspelare i aktion.

Med anledning av den ihärdiga kylan ställdes dock den helgens spel in.

Under cupens första del, som istället blev av förra helgen, kom inget A-lag till spel.

På söndag avslutas cupen, för VSK:s del med matcher mot Division 2-lagen VIK Fotboll (matchstart kl. 12:00) och Skiljebo SK (kl. 15:00) - och då står starka lag på benen.

– Ja, vi kommer att ställa upp med bra lag mot både VIK och Skiljebo, så det blir A-lagsspelare i båda matcherna, säger VSK Fotbolls huvudtränare Kalle Granath inför årets första matcher med representationslaget.

- Det blir svårt och kul att ta ut lagen, tillägger han.

Vilka spelare kommer att saknas?

– Det vet jag inte riktigt ännu – vi har flera sjuka på bättringsvägen. De enda som säkert kommer att saknas är Gabriel Medina och David Engström.

Matcherna blir en bra chans att testa provspelare – dock nu bara en, då Gentrit Jasari har vänt hemåt.

– Men Axel Johansson kommer att spela en eller två matcher. Det blir ett bra tillfälle att testa honom, tycker Kalle.

Har ni satt upp några specifika mål inför helgen? Vilken är huvudprioriteten?

– Nu får vi känna på stor yta igen, och se vart vi står lite grand – tempomässigt, fysiskt, tekniskt och spelmässigt. Men det kommer inte att bli några stora instruktioner.

– Förhoppningsvis kan spelarna visa upp sina individuella kvaliteter.

Känner ni er matchredo?

– Det är inte nu vi ska vara redo, men det blir ett bra avbrott från träningen. Vi kör på med vårt upplägg och tränar hårt. Det gör ingenting om det är lite sega ben nu, för det är den 28 mars (i Svenska Cupen) vi ska vara redo.

Hur har veckans träningar sett ut? Är det lika bra fart som vanligt?

– Det är bra intensitet, även om man kan luras lite av att Plåthallen är rätt liten. Vi kör på med bra inställning, gott jobb och är nöjda med hur de tävlar med varandra.

Motståndarkollen:

VIK gjorde ifjol en stark säsong i tvåan, när man placerade sig på en mycket respektabel femteplats, endast på målskillnad passerade av GUSK.

En mycket stark vårsäsong bäddade för placeringen, och tränaren Martin ”MG” Gustavsson ställde upp med ett mycket imponerande kollektiv.

Till denna säsong har som bekant VSK Fotboll värvat den lovande ytterbacken Oliwer Malmkvist, som nu alltså kan stöta på sina gamla kompisar.

I motsatt riktning har Kalle Ljungberg gått. Den allsvenskt meriterade mittfältaren lämnade efter säsongen VSK efter en del skadeproblem, och utebliven speltid.

Värt att nämna är också att de gulsvarta har tappat sin kapten, Robert Damberg, som har flyttat till Örebro för studier.

Skiljebo å sin sida har tappat forne VSK:aren Joonas Botold till VSK:s Norrettakonkurrent Syrianska IF Kerburan – ett kännbart tapp.

Men det Hamrebaserade laget har dock fått behålla talangfulla spelare som Allan Sulaiman Kosik och från VSK värvade Christopher Brandeborn.

På tränarsidan har Matthias ”Hasa” Andreasson – före detta assisterande i VSK Fotboll – ersatts av Jonny Rödlund, närmast från Irsta IF i Division 5.

”Hasa” förde ifjol laget till en fin andraplats i Division 2 Norra Svealand, bakom suveränerna Dalkurd (VSK Fotbolls premiärmotståndare i Norrettan).

Allianscupens spelprogram:

10.00: Franke–SSK
11.00: GIF–IFK Västerås
12.00: VSK Fotboll–VIK
13.00: Franke–GIF
14.00: IFK Västerås–VIK
15.00: SSK–VSK Fotboll
16.00: Franke–VIK
17.00: IFK Västerås–SSK