Visa fler äldre nyheter >

Västmanlands Pojkar födda 1993 slog ut Uppland i Cup Byggnads och är därmed klara för slutspel i Växjö kommande helg.
Det spektakulära i sammanhanget är att av 16 spelare uttagna i truppen kommer hela 12 stycken från VSK Fotbolls Akademi.

Läs Filip Tronét kommentera här på vskfotboll.nu.

Vskfotboll.nu fick sig en kort pratstund med Filip Tronét som satte den första straffen i matchen. Filip som också tillsammans med Andreas Östling var uttagna till landslagsläger i november för Pojkar födda 1993.

Ni slog ut Uppland och är därmed klara för slutspel i Växjö till helgen. Förklara lite om cupen för de som inte är så insatta

- Det började med ett gruppspel i månadsskiftet oktober/november där vi mötte Dalarna och Stockholm. Vi inledde mot Dalarna och vann då övertygande med 6-0. Dagen efter såg vi Stockholm vinna mot Dalarna med 7-1 efter ledning med 6-0 i första halvlek. Vi visste att det inte skulle vara omöjligt att vinna mot Stockholm, så vi gick ut och gjorde en taktiskt bra match där resultatet blev 1-1 vilket gjorde att Stockholm vann gruppen på att de gjorde ett mål mer än oss. Eftersom att vi kom tvåa så fick vi kvala till nästa omgång och motsåndet blev Uppland.

- Segern gjorde ju att vi kvalade vidare till slutspelet där vi blev inlottade i en grupp med Smålands FF och Västergötland FF, och matcherna spelas i Tipshallen i Växjö. Vi åker kanske dit som "underdogs" men jag tror att vi har en bra chans att ta oss vidare till en semifinal om vi får igång det spel som vi brukar kunna ha.

Nästan alla spelare i laget kommer från VSK trots att det är hela Västmanland det gäller. Är VSK:s spelare så bra?

- Ja, det är vi! Ett bevis på detta är ju andraplatsen i Gothia Cup förra året. VSK har också visat genom att vara segrare i många serier i länet under flera år att vi har de bästa spelarna i laget. Många av oss har tränat och spelat ihop under flera år vilket gör att vi nog har en liten fördel mot de andra länen.

Det går bra för dig själv nu med landslagsläger nyligen. Vad är målet för dig själv i år?

- I VSK så är målet självklart att göra någon match för A-laget och ta en permanent plats i A-truppen. Sedan så kommer det ju alltid vara ett mål att få representera Sverige i en match, så jag ska göra allt denna säsong för att få chansen i både landslaget och Division 1.

Vad känner du om Akademin hittills?

- Eftersom att jag har tränat med A-truppen sedan säsongen drog igång så vet jag inte så mycket om hur det funkar i Akademin, men när jag pratar med killarna som lirar där så verkar de positiva och jag tror att "Z" är rätt man för jobbet. Han har mycket erfarenhet från att jobba med ungdommar och har gjort det bra tidigare, så det kommer bli bra!

Länk till matchrapport från vff.se

Truppen i Cup Byggnads
Daniel Svensson-Västerås SK
Dennis Persson-Västerås SK
Philip Lannebris-Skiljebo SK
Jesper Götesson-Västerås SK
Filip Tronét-Västerås SK
Jonathan Radvogin-Skiljebo SK
Andreas Östling-Västerås SK
Jimmy Pätsi-Västerås SK
Eddie Johansson-IFK Västerås
Lorenzo Carratu-Västerås SK
Pontus Lundberg-Skiljebo SK
Mattias Hellman-Västerås SK
Tom Wiking-Västerås SK
Lauin Amen-Västerås SK
Simon Johansson-Västerås SK
Vardges Khndirian-Västerås SK