Visa fler äldre nyheter >

Här är en viktig nyhet nästa säsong.
Lagen får ha sju spelare på bänken.
– Då har vi fler alternativ under matcherna, säger nye huvudtränaren Kalle Granath till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll och de andra klubbarna i division 1 norra fick den gångna säsongen ha fem ersättare på bänken på seriematcherna.

Men nästa år blir det alltså sju.

Det kan vskfotboll.nu berätta i dag.

– Om det blir nödvändigt att förändra matchbilden får vi alltså fler valmöjligheter, säger Kalle Granath (bilden).

Grönvitts ordförande Anders Carlsson välkomna också nyheten.

– Det är positivt att fler spelare blir delaktiga kring A-lagets matcher. Samtidigt blir det värdefullt för de unga killarna att vara med och lära.

En annan innovation är att en klubb med lag i högre division kan låna ut sex utespelare och två målvakter jämfört med tidigare fem respektive en.

Förutsättningen är att spelarna är professionella och som högst fyller 22 år aktuellt kalenderår.

Samtidigt kan en klubb med lag i lägre division kan låna fyra utespelare och en målvakt.

– Styrelsen kommer för övrigt att diskutera samarbeten med klubbar på högre nivå vid nästa möte, säger Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

Ytterligare en nyhet är att Svenska fotbollförbundets eller arrangörens medgivande krävs för all resultatrapportering från match som görs i kommersiellt syfte.

Detta är framför allt förorsakat av asiatiska spelbolags liverapportering från matcher.

Ännu fler nyheter inför 2010

  • Preskriptionstiden för protestärenden rörande matchresultats giltighet upphör (tidigare 14 dagar för förbundsserie). En konsekvens av den så kallade Wanderson-affären.
  • Ledare som avvisats har samma förbud att coacha sitt lag under återstoden av matchen som under den följande matchen där man är avstängd. Fotbollförbundet täpper till en lucka i regelverket som utnyttjades av Åge Hareide som efter att han avvisats i en match fortsatte att coacha sitt lag från läktare med hjälp av mobiltelefon.