Visa fler äldre nyheter >

Kalle Granath blir ny huvudtränare.
Och han känner sig redo för jobbet.
– Men jag är bara en pusselbit för att hela klubben ska lyfta, säger 34-åringen till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls styrelse har alltså engagerat Kalle Granath (bilden) och Stefan Bärlin som nya tränare för klubbens representationslag i division 1.

Kalle Granath är stolt över sitt nya uppdrag.

– Grönvitt är klubben i mitt hjärta och att få vara med och utveckla det lag som är bäst i Västerås är förstås en stor ära.

Var det ett enkelt beslut?

– Jag började som tränare för äldsta pojklaget i VSK Fotboll och har även jobbat med juniorerna och tycker att det här är en naturlig utveckling i min ledarkarriär. Men jag har givetvis ställt krav på att hela organisationen i VSK Fotboll måste utvecklas och det tror jag också att den kommer att göra den närmaste tiden, säger Kalle Granath.

Känner du dig inte ifrågasatt efter den senaste tidens skriverier?

– Ingen har direkt till mig framför synpunkter på mig som person eller min kompetens som tränare. Jag ser bara möjligheter för VSK Fotboll och kommer att jobba hårt ihop med spelarna.

Vad betyder det att du får kampera tillsammans med Stefan Bärlin?

– Vi har känt varandra i 18 år och är bästa kompisar. Jag är övertygad om att vi kommer att fungera bra ihop. Vi kommer att få arbeta med en ung och mycket talangfull grupp. Det är få förunnat och vi tycker att det känns otroligt stimulerande.