Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll får nya tränare nästa säsong.
Kalle Granath och Stefan Bärlin är klara.
– Ett spännande par, säger ordföranden Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

Kalle Granath har tre gånger fört VSK Fotbolls ungdomslag till SM-slutspel och var den nyss avslutade säsongen assisterande tränare till Jörgen Zetterström.

Nu är det alltså klart att Kalle Granath och Stefan Bärlin (bilden) ansvarar för Grönvitts representationslag i division 1 norra.

– Det känns jättebra att Kalle Granath och Stefan Bärlin tackat ja till styrelsens erbjudande. Kalle Granath och Stefan Bärlin blir ett mycket spännande tränarpar i Västerås ledande fotbollsklubb. Båda har spelat fotboll på hög nivå och kommer från vår så framgångsrika ungdomsverksamhet, säger Anders Carlsson.

Stefan Bärlin gör en nysatsning efter höstens skadeproblem och blir framöver spelande assisterande tränare.

I somras tog Stefan Bärlin över VSK Fotbolls lag i högsta serien.

– ”Bärra” gjorde ett fantastiskt bra jobb med juniorerna.

AIK, Brommapojkarna och Degerfors IF – som i år vann VSK Fotbolls serie och tog steget upp i superettan – har satsat på ledare som verkat i respektive förenings ungdomslag och sedan rönt stora framgångar med representationslaget.

– VSK Fotboll har inte de ekonomiska resurser som krävs for att anställa en rutinerad och etablerad tränare. Därför väljer vi att satsa på de ledare som vi redan har inom klubben. Vi behåller i princip hela gardet av tränare som vi haft under 2009 även om vi disponerar om dem lite, säger Anders Carlsson.