Visa fler äldre nyheter >

I förra veckan hade valberedningen i VSK Fotboll sammankallat till ett möte för att diskutera framtiden och arbeta med att forma en styrelse. Intresset var stort och såväl potentiellt styrelsekandidater som andra intresserade dök upp på kansliet.

Jobbet med att forma den nya styrelsen tog alltså fart i och med mötet i klubblokalen på Kristiansborg i Västerås.

Som de flesta säkert redan vet är det högst troligt att VSK Fotbolls ordförande Anders Carlsson på grund av sin arbetssituation kommer att tacka för sig efter denna säsong.

En ny ordförande är alltså något som finns på agendan men också eventuella nya styrelsemedlemmar och grönvita som är intresserade av att hjälpa till i klubben.

En av de tre sammankallande i valberedningen (de andra två är VSK-legendarerna Ove Dansson och Lennart "Liston" Söderberg) är Peter Markstedt:

Vad är dina tankar och känslor så här efter mötet?
- Vi är väldigt positiva efter mötet. Det var väldigt många som var intresserade av att jobba i VSK Fotboll, både i styrelsen och inom andra grupperingar i klubben.

Vad är det ni främst kommer att titta på när det gäller nya namn till styrelsen? Finns tankar på att rekrytera personer som inte nödvändigtvis har en fotbollsanknytning men en bra position i företagsvärlden?
- Det blir nog en bra blandning där. Drömmen är ju att ha en väldigt fotbollsintresserad ordförande som samtidigt har många bra kontakter i företagsvärlden. Men vi vill överlag försöka få in dels personer som har bra med kontakter, dels en bra insyn i fotbollsvärlden och även i föreningslivet. En bred kompetens helt enkelt!

Vad säger du om det överraskande stora intresset för att jobba i VSK Fotboll? Det har ju känts lite svalt på intressefronten tidigare men det verkar ha vänt?
- Ja, det är jättekul och intresset har varit jättestort. Det har varit många som både har mejlat och ringt om att få jobba i VSK Fotboll. På mötet var också folk som var intresserade av att hjälpa till med olika saker kring matcharrangemangen och andra aktiviteter.