Visa fler äldre nyheter >

Det är ett revanschsuget grönvitt lag som tar emot nästjumbon Skellefteå FF på söndagseftermiddagen (kl. 17:00). Efter att ha förlorat vårepilogen med uddamålet (1-0) på Norrvalla i Skellefteå, så vill man nu ha sin revansch. "Vi måste värdera bättre", säger VSK-tränaren Jörgen Zetterström, om en punkt till förbättring krävandes för vinst.

Det är dock inte exakt samma lag som möts. Skellefteå har tappat sin offensive kreatör Dan Burlin till Djurgårdens IF, och David Bystedt (försvarsspelare) har flyttat till Gotland. In har kommit två före detta SFF-spelare (Jonas Desai och Mikael Berggren).

Vad tror du att Danne Burlins försvinnande kommer att betyda för Skellefteå? Han var trots allt deras absolut bäste spelare.
- Svårt att säga vad han betyder för dem. I matchen uppe i Skellefteå syntes han inte så mycket, så det blir säkert tufft även om han inte spelar.

I VSK Fotboll har försvarsspelare funnit nya spelorter. Filip Stenström har lämnat för MFF, medan Martin Hofling har valt att studera fortsatt i Gävle, varför han lånas ut. Inkommande är Marcus Danielson och David Carlsson.

Hur är läget med de nya spelarna? Ser de bra och fräscha ut, och är David Carlsson skadefri?
- Ingen av dem har dykt upp än. Marcus är sjuk och David har problem med en fot. De är spelklara till nästa match mot Östersund så jag hoppas att de kan börja träna till veckan.

Vad bör ni göra bättre här hemma, mot förra matchen mot samma motståndare?
- Att göra fler mål på våra chanser är det viktigaste. Sedan måste vi också bli bättre på att värdera i passningsspelet. Vi tappar bollen för ofta i uppspelsfasen, vilket gör att vi åker på omställningar.

Kan vi förvänta oss samma Grönvitt gällande den offensiva attityden?
- Vi vill spela framåt och det kommer vi fortsätta med. Förhoppningsvis ska vi dock göra det lite bättre.

Finns det några specifika detaljer som ni har fokuserat på såväl under sommaren som under den sista veckan/de sista dagarna i synnerhet?
- Vårt offensiva spel; att få med våra kantspelare ännu mer i spelet.

Hur ser skadeläget ut överlag? Martin Sundström t.ex.?
- Skadeläget är okej. Martin Andersson är på väg tillbaka och kommer börja på bänken. Han klarar säkert av att spela 20-25 minuter just nu. Martin Sundströms fot är bättre. Han har rehabtränat, men kommer kunna spela. På grund av att vi tappat några spelare så har vi inte mer än 16-17 st att tillgå, så att ta ut en trupp blir enkelt.

Hur ser du på Luci som forward?
- Han är mitt förstaval som forward. Han har gjort mål i båda träningsmatcherna, och med Luci på topp får vi en forward som jobbar kopiöst hårt och som sätter press på motståndarnas försvar.

Kan vi förvänta oss en del förändringar utöver spelarförluster som ska ersättas?
- Inga stora förändringar. Vi har jobbat hårt med fysiken efter sommaren så vi borde vara bättre fysiskt nu och borde kunna jobba hårdare.

Väl mött!