Visa fler äldre nyheter >

Så var det då klart. Efter provträningen bestämde sig Malmö FF för att de ville signa VSK Fotbolls stortalang Filip Stenström. Deras bud var helt enkelt för bra för att säga nej till, och Filip flyttar omgående ner till Malmö.

Det stod sedan tidigare klart att Malmö var intresserade, och provspelet gav blodad tand. Anders Carlsson, ordförande i VSK Fotboll, kommenterar övergången:

- Vi har fått en mycket bra bud av Malmö FF för Filip Stenström. Vi har ingen möjlighet att tacka nej då klubbar erbjuder bra villkor till klubben. Samtidigt är det en jättechans för Filip att bli fotbollsspelare på heltid och det vill vi naturligtvis inte heller stoppa honom från.

- Försäljningssumman är hemlig, men överstiger den summa VSK fick för Daniel Majstorovic år 2001.

Anders Carlsson fortsätter med att kommentera det ekonomiska läget:

- Ekonomin är fortfarande besvärande och vi kommer fortfarande genomföra hela det planerade sparprogrammet.

Filip Stenström har fått sitt stora genombrott i år, men ifjol våras var pojk- och juniorlandslagsmannen nära att helt sluta med fotbollen, då det gick tungt för honom i A-laget förra våren.

- Jag fick tillbaka glädjen och motivationen då jag gick jag ner i juniorlaget innan sommaren och fick upp självförtroendet igen.

I år har spelaren varit helt ordinarie i A-laget.

- Jag vill önska hela klubben lycka till med det sportsliga och det ekonomiska under hösten. Jag vill också tacka alla tränare som varit med och utvecklat mig under mina två och ett halvt år i VSK Fotboll, avslutar Filip Stenström.

Filip Stenström blir spelklar för Malmö FF omedelbart.