Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har idag tecknat ett kontrakt till och med säsongen 2011 med den landslagsmeriterade mittbacken Marcus Danielson. VSK får Danielson gratis från Helsingborgs IF och spelaren spelar för VSK Fotboll under hösten utan ersättning.

VSK Fotboll har haft låg aktivitet gällande transfers under det så kallade transferfönstret, inte minst på grund av den dåliga ekonomin i klubben.

- Vi blev kontaktade av Marcus Danielson i mitten av förra veckan och förklarade för honom att vi var intresserade av honom, men samtidigt inte hade någon ekonomi för att lösa spelaren eller betala hans lön, säger VSK Fotbolls ordförande Anders Carlsson.

Marcus svarade med att han bara behövde att klubben bekostade resorna från och till Eskilstuna, där hans föräldrar bor. Det har vi löst med en sponsor under hösten.

- Jag vill spela A-lagsfotboll efter två säsonger i HIF:s U-lag så det känns bra att spela för VSK Fotboll framöver, säger Marcus Danielsson.

- Danielson är en ung lovande mittback som spelat tre juniorlandslagsmatcher och två pojklandslagsmatcher för Sverige, och vi fick ju som bekant studera honom noggrant i samband med Cramo Cup i vintras, säger VSK Fotbolls tränare Jörgen Zetterström.

VSK Fotbolls ordförande Anders Carlsson hyllar Helsingborgs IF:

- Starkt av dem att hjälpa Marcus med en övergång trots att de inte får någon övergångssumma av oss. Det visar att de verkligen ville hitta en lösning för spelaren.

Samtidigt står det klart att mittbacken Martin Hofling flyttar till Gävle för studier.

- Vi gillar verkligen Martin och hade gärna sett honom kvar i klubben. Men han har kommit in på en utbildning i Gävle och skall plugga på heltid, så vi kommer att låna ut honom till Brynäs under hösten, säger VSK Fotbolls Fredrik Giesecke till vskfotboll.nu