Visa fler äldre nyheter >

I kväll startar A-laget träningen inför hösten. Vi har valt att starta tidigare än de flesta andra lagen då jag känner att vi behöver mer tid att förbereda oss efter den svaga slutdelen av vårsäsongen. Första veckan kommer killarna inte få se någon boll utan det kommer bara handla om fysisk träning. Bland annat kommer Leo Mylläri ha två pass brottningsträning med killarna. Tankarna kring detta är flera. Dels måste vi givetvis komma igång igen efter ledigheten sen är det också viktigt för självförtroendet att känna sig stark och vältränad. Närkamps spelet i defensiven är vi inte nöjda med och som ett litet steg att förbättra detta ska Leo leda några träningar där killarna verkligen tvingas komma i närkontakt med varandra.

Från och med torsdag den 23 juli går vi igång med bollträningen och då kommer focus ligga på att hitta trygghet och självförtroende i vårt spel. Det kommer bli mycket grundträning i hur vi ska spela. Trygghet ska ge självförtroende hoppas jag. En träningsmatch är inplanerad. Måndag 27 juli möter vi VIK kl 16,30 på Swedbank. Jag jobbar på att få till en match till fredag eller lördag 24 eller 25 juli. Även där söker jag motstånd från lägre serie med syfte att vi ska få jobba med positiva saker i vårt spel. Skapa målchanser och göra mål.

I övrigt kommer vi även ändra lite i träningen i höst. Träningarna kommer bli lite längre då vi kommer lägga mer styrke och rörlighets träning i grupp efter träningen på planen är klar. Vi kommer också ändra i veckoschemat. Under våren hade killarna möjlighet att ha en ledig dag i början av veckan, de som vill träna varje dag ha getts den möjligheten och så kommer det vara även i höst men skillnaden blir att den "frivilliga" träningen kommer ligga i slutet av veckan. Möjligt att vi tränat lite för hårt under våren vilket gjort att vissa spelare inte varit 100% pigga i benen på varje match. Här ligger det också i spelarens ansvar att mellan träningarna förbereda sig på bästa möjliga sätt och i båda fallen kan vi förbättra oss.

Vår ambition är fortfarande att öka varje spelares vilja, ambition och insikt i vad som krävs för att bli bättre. Jag anser att vi har väldigt många spelare som har stor möjlighet att förbättra sig. Jag och Kalle gör vad vi kan för att få dessa killar att ta ett steg till i sin utveckling. Under våren tycker jag att Filip Stenström tagit ett stort steg framåt genom att jobba hårt på träningarna. Han tog även motgångarna i början av serien på ett bra sätt. När han inte fick spela de första matcherna så la han all energi på att jobba hårdare i stället för att lägga energin på att tjura och tycka synd om sig själv. Ett föredöme som sänder väldigt bra signaler i gruppen.

Nu laddar vi för en bra höst där vi själva kan vara nöjda med vår prestation och där vi kan göra våra fans stolta över oss.

Z