Visa fler äldre nyheter >

VSK går alltså till sommaruppehåll med sex raka utan vinst. Senast vi vann var den första juni borta mot Karlslund (1-0). Därefter har vi endast plockat två poäng. Något som tränare Zetterström tycker kunde varit tolv, då vi egentligen spelat bättre, och skapat fler chanser, än vår motståndare i fyra av sex matcher. Han vill också passa på att tacka alla fantastiska supportrar!

Vad är din kommentar om första respektive andra halvlek, om du försöker guida läsarna genom matchen?

- Första halvlek är det mer ställningskrig och färre chanser i, men i andra trycker vi på bra och har de flesta av våra heta chanser där. Som helhet tycker jag att vi är det bättre laget, speciellt i andra halvlek då vi skapar massor av chanser. Vårt problem med att inte sätta klara chanser finns kvar och det straffar oss idag. Vi räknade till att Tobbe har tre, Grönis en, Temme två, Mårten en, Vadde en och Oskar en chans var, som det bör vara mål på alla. Istället förlorar vi med 0-1 på en mycket tveksam straff.

Vad anser du inte fungerade som helhet, och i vissa delar av matchen?

- Vet inte om man kan säga att mycket faktiskt var ganska bra när vi förlorar mot Skellefteå, men det är inte i spelet ute på banan vi förlorar matchen utan det är i deras målområde där vi inte kan sätta våra chanser.

Straffen var ju solklart horribel; håller du med?

- Kanske var det en tröjdragning av Oscar men den var i så fall inte värre än det som förekommer vid varje fast situation. Det som är lika horribelt är att vi inte får straff på någon av de situationer när Martin Hofling, Oscar eller Tobbe blir knuffade med raka armar senare under matchen. Killarna trodde han blåste för felaktigt inkast, ingen fattade att han hittade en straff där.

Jag känner så här: Ett lag med dåligt flyt hade satt några bollar. Men vi sätter inte en enda. Nog för att vi har dåligt självförtroende, men hur kan vi missa så mycket?

- Den som inte såg matchen kan nog inte förstå vilka lägen vi missade. 7-8 totalt öppna lägen. Det är jobbigt att ens berätta om det för folk tror nog att man ljuger om man inte sett det själv. Man ska inte kunna missa så som vi gör igår. Jag har tyvärr inget bra svar på varför det blir så här. Att som igår missa öppet mål 3-4 gånger från en meters håll är givetvis inte godkänt men samtidigt förstår ju alla att det beror på det läget vi är i nu. Killarna är pressade och stressade och då gör man misstag i avgörande lägen.

Någon spelare du känner förtjänar beröm?

- Tobbe spelar forward i 90 minuter och även om han tillhör de som borde gjort mål igår så ska han ha beröm för sin insatts. Han är inblandad i många bra spel, jobbar hårt och skapar chanser.

Vad var din tanke gällande bytena, och när de genomfördes?

- Bytena gjordes utifrån att de utbytta spelarna blev trötta.

Skönt med sommaruppehåll nu va? Till och med för oss fotbollsnördar.

- Ledigheten är välkommen. Av de sista sex matcherna så tycker jag att vi borde vunnit fyra av dessa sett till hur många bra målchanser vi skapat. Derbyt, Umeå, Östersund och Skellefteå är vi bättre än på 99% av banan. Fotboll går ut på att göra fler mål än motståndaren och det har vi inte lyckats med och därför har vi de poäng vi har men både jag och spelartruppen ser ändå fram emot en höst där vi vill visa alla våra fans att vi kan bättre. Tre lag; Brage, Valsta och Degerfors har varit bättre än oss i vår. I övrigt har vi fått på tok för dålig utdelning mot övriga lag.

- Nu väntar tolv dagars ledigt innan vi sätter igång inför hösten igen. Vi kommer ha ett litet annat upplägg i höst då vi hela tiden försöker utveckla vår verksamhet. Just att hela tiden utvärdera och utveckla är högt prioriterat i all vår verksamhet, så att vi kan nå vårt mål att över tid känna att vi är på väg åt rätt håll.

- Från hela spelartruppen vill jag passa på att tacka för det stöd vi får fast vi presterar som vi gör just nu. Jag vill passa på att hylla det 20 tal fans som rest till Skellefteå för att stötta oss. Fantastiskt starkt!