Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll ville ikväll ta en efterlängtad trepoängare. Man hade också ledningen två gånger men, som mot Umeå för en vecka sedan, tappade man till oavgjort. Detta trots att man trodde sig ha avgjort just när klockan passerade 90. Målet blev dock bortdömt, och livligt omdiskuterat.

Dagens batalj var av den mer pressade karaktären. Båda lagen behövde verkligen sina poäng. VSK jagade seger, och inledde också klart bäst.

Efter endast knappa tjugo sekunder fann Simon Lundevall en väg för en fin djupledare. Stefan Bärlin tackade och tog emot, men avslutet räddades av Lennart Sandahl i ÖFK-målet.

Elva minuter senare kom så det förlösande målet. På frispark från spelregissören Vadim Jevtusjenko nickade Oscar Pehrsson till. 1-0 till de grönvita!

Fem minuter senare är Stefan Bärlin åter framme. Han fixar ett friläge, och Östersundsmålvakten är långt ute. Han lyckas dock parera Bärras avslut, och chansen rinner därmed ut i sanden. Kort därefter tar lagen en vattenpaus på grund av värmen...

I halvlekens mitt följer en osannolik kavalkad av missade målchanser för Österundarna. Ett flertal nickar och toucher räddas på mållinjen, och hemmalaget kan skatta sig lyckligt att man inte släppte till där.

Precis som Östersund tvingas dock Grönvitt även dem göra ett tidigt spelarbyte. Stefan Bärlin drog baksidan av låret igen, i en löpduell, och ersattes av Filip "Mål-Mårten" Mårtensson. Patrik Grönvall tog därmed klivet upp på topp.

Kort därefter får Östersund en frispark i farligt läge. Ghassan Talozi skruvar in den lågt nere vid stolpen. Säsongsdebuterande Erik Biselius får därmed släppa sin första boll förbi sig.

Den farligaste chansen som därefter kreerades innan halvtidsvilan stod en spelare med ett härligt smeknamn för. Efter snyggt spel väggar Filip "Mål-Mårten" Mårtensson med Patrik Grönvall; minst lika snyggt det. Han bryter igenom Östersunds mittförsvar, men avslutet tar lite snöpligt i stolpen!

Andra halvlek inleds relativt chansfattigt. VSK gör efter en kvart ett byte för att ändra på saker och ting, och ruska liv i matchen. Tobias Holmgren ersätter varnade Luciano Damianovici, och ersätter Grönvall, som återgick till mittfältet, på topp.

Och det satte verkligen fart på hemmalaget. Tre minuter senare löper Tobbe ikapp en boll på vänsterkanten. Hans inlägg hittar till sist högermittfältaren Simon Lundevall, som vänder upp, och slår in tvåan, rätt upp i klykan! 2-1!

Östersund skapar just efter matchminut 70 ett par ytterligare chanser. Ghassan Talozis frispark plockas dock in i Biselius famn. Några minuter senare, efter ett antal nickdueller, rinner anfallare Ante Björkebaum igenom lättvindigt. Han gör inget misstag, och kvitteringen var ett faktum.

Ett par chanser till ska dock hemmaspelarna hinna skapa. Vadim Jevtusjenko får bollen, överraskad, framför målvakten, och trycker sånär in den.

Sedan sticker dock Östersund emellan med en chans. De får sånär ett friläge, men målvakten Biselius hinner emellan.

Just när klockan tickat förbi 90 minuter hände så det alla kom att tala om. Patrik Grönvall rinner igenom på högerkanten, och får iväg ett avslut, inne i straffområdet. Det går mot bortre stolpen, och domaren dömer mål. Jubel utbryter, men denna lättnad får ett ytterst abrubt avbrott. Linjemannen flaggar för att bollen ej passerat mållinjen. Efter en stunds övervägande döms så målet bort, och vilda protester utbryter.

VSK lyckas sedan inte göra något mål, och matchen slutar därmed med ett kryss, men det var inte vad eftersnacket kom att handla om.

Jörgen Zetterström om det pressade läget.

- Mot Umeå släpper vi in mål med tio sekunder kvar. Nu har vi en boll som är inne; närmare än så här går inte att komma!

Östersunds tränare om matchen som sådan:

- Vi gör en relativt bra bortamatch, och skäms inte för resultatet. VSK var dock bättre än oss. Vi kunde komma hit utan någon press alls, och spelarna kan ha fått en nytändning i och med de nya ögonen. Det var ett tacksamt läge.

"Z" om det oerfarna lagets aktioner:

- De är stressade, pojkarna. Vi får inga resultat, och de blir stressade och gör misstag. Det är en del som underpresterar, och en del som är bekväma. Vi har inte tio spelare som springer arslet av sig; de tar inte i. De måste dessutom lära sig att värdera, och veta när man kan spela med små marginaler.

Om den uppkomna målsituationen:

- Det är skandal att situationen uppkommer. Vi har inte ens matchgodkända mål, på en sån här modern arena. Matchdelegaten hade pratat med vaktmästarna innan matchen, men de ville inte byta. Vi har ju de två andra målen, som vi tränar med.

VSK Fotboll-Östersunds FK 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 (12) Oscar Pehrsson, 1-1 (31) Ghazzan Talozi, 2-1 (64) Simon Lundevall, 2-2 (74) Ante Björkebaum
Varningar, VSK Fotboll: Dennis Boskailo och Luciano Damianovici
Publik: 530

Så här spelade VSK Fotboll:
Målvakt: Erik Biselius
Försvarare: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Martin Hofling, Oscar Pehrsson
Mittfältare: Simon Lundevall, Patrik Grönvall, Vadim Jevtusjenko, Luciano Damianovici (61), Temesgen Berhane (74)
Anfallare: Stefan Bärlin (28)

Ersättare: Filip Mårtensson (28), Tobias Holmgren (61), Koyar Salimi (74), Allan Bienkowski och Martin Sundström (målvakt)

Nästa match spelas nu på torsdag, borta mot Skellefteå. Exakt en månad senare tas samma lag emot på hemmaplan. Varmt välkomna åter!