Visa fler äldre nyheter >

Imorgon kl. 17:30 (OBS! Ändrad matchtid) tar VSK Fotboll emot Östersunds FK, Norrettans jumbo för tillfället. Hemmalaget vill bygga vidare på det fina anfallsspel man visade upp mot Umeå, men samtidigt skärpa till försvarsspelet, som var undermåligt. Motståndarna, å sin sida, har just bytt tränare...

VSK har nu fyra raka utan vinst, och två raka storförluster på hemmaplan. Östersund har endast tagit sex poäng hittills, på elva spelade matcher. En väldigt viktig match således. VSK spelade ju som bekant 4-4 senast, borta mot Umeå, medan ÖFK förlorade med 2-4 på hemmaplan mot Umeå. Frågan är om två darriga försvar bäddar för målfest i solgasset?

Vad har ni pratat om efter Umeåmatchen?

Vi var nöjda med vårt anfallsspel, men mindre nöjda med att de skapade flera chanser på att de slog våra spelare en mot en.

Vad var det specifikt som saknades i försvarsspelet?

Vi har några moment där vi är för passiva, samma visa som de senaste matcherna.

Har ni tränat på något speciellt i veckan, t.ex. försvarsspel i allmänhet?

Vi har jobbat mycket med vårt försvarsspel man mot man. Sen har vi jobbat med vårt anfallsspel precis som vi gör varje vecka.

Hur spelade ni senast mot Umeå? Det talades om en variant av 4-2-3-1. Låg Teme som släpande anfallare/anfallande mittfältare, i en Kaká-position?

Stämmer att vi ändrat lite, men Teme spelade på vänsterkanten precis som tidigare. Vi spelade med tre forwards där Teme spelade till vänster, Stefan centralt, och Koyar till höger. Grönis, Simon och Vadde i mitten.

Är det något speciellt ni vill utnyttja i just denna match?

Östersund är ett väldigt fysiskt lag, så det gäller att vi får fart i passningsspelet och att det blir mycket spel. Blir det bara tjongfotboll tjänar de på det.

Hur kommer Östersund att spela; väldigt defensivt?

Dom är i stort behov av poäng samtidigt som deras tränarbyte gör att spelarna säkert vill visa nya tränarna vad de kan så jag tror dom kommer kliva upp i banan.

Östersund har nyligen bytt tränare. Kalle Björklund hoppar av, och in kommer istället Peter Andersson (U19), Mats "Fimpen" Palmqvist och Lee Makel, som tros kunna göra debut som spelare först mot Gröndal om en vecka.

Hur tror du att det påverkar dem, såväl kortsiktigt som långsiktigt?

Lee Makel, plus en meriterad skotte till (reds anm: Michael Tidser, Celtic U19) blir spelklara till nästa match, och tillsammans med Kristian Ek, som kommer från Sundsvall, får ÖFK tre väldigt bra nyförvärv. De kommer garanterat klättra i serien. Lee Makel var en av seriens bästa spelare i fjol. Peter och Fimpen är jämngamla med mig och jag känner till dem väl. Två duktiga ledare som säkert kommer jobba hårt för att stärka laget.

Finns det någon speciell spelare i ÖFK som vi bör se upp med, eller någon speciell spelmässig detalj? Alan Al-Kadhi?

ÖFK är starka när dom får tryck på sina motståndare, när de får fast bollen högt upp, vinna andrabollar och komma rättvända. Finns ingen spelare som utmärker sig utan dom är bäst när de får en matchbild som passar dom.

Hur ser skadeläget ut? Är Martin tillbaka, och om inte; när kan han tänkas vara det?

Martin är inte tillbaka och det senaste tyder på ett skadat ledband i knäet. Vill det sig illa så tar det 6-8 veckor till innan han kan träna för fullt.

Hur ser du på att ändra i laget, nu när Luci inte är avstängd längre? Ni fick ju igång ett fint spel senast, och kreativiteten ökade kraftigt med "Reddy" Lundevall på plan, och Vadde centralt.

Vi kommer göra några ändringar. Luci kommer gå in i laget, vi behöver hans fysik, huvudspel och attityd på banan. Tänkte att jag kan bjuda på den med Luci... Det blir fler ändringar men de hoppas jag vi kan bevara som en hemlis till matchstart.

Ha en skön lördag, innan du börjar ladda upp på allvar inför söndagsmatchen!

Tackar!