Visa fler äldre nyheter >

I söndags åkte juniorerna till Skytteholms IP för bortamötet mot AIK. Tre mål av VSK på bara några minuter gav tre poäng tillbaka hem till Västerås.

Det var en mycket viktig match som spelades i söndags där vinnaren skulle ta klivet över slutspelsstrecket. På planen för VSK fanns tre spelare födda 1993 och en spelare född 1994.

- Det är roligt med så unga spelare som visar att det finns en bra framtid i VSK. Vi bestämde oss innan matchen att gå ut och spela vårt eget spel, något som jag tycker vi lyckas med. Första halvlek är jämn och ett ställningskrig, säger Kjellström, tränare för juniorerna.

Efter pausvilan kom VSK ut och tog initiativet i matchen och bara efter 17 minuter av andra halvlek hade laget petat in tre bollar i nät. I 54:e minuten gör Enis Vllasa 0-1, Patrick Wallén gör 0-2 i den 59:e minuten innan Patrik Östlund gör 0-3 tre minuter senare.

- Vi pratar igenom vad vi gjorde bra i första halvlek och vad vi ska förändra till andra halvlek. Vi får en riktig rivstart och matchen känns mer eller mindre punkterad efter 62 minuter. AIK börjar chansspela lite mer och får två mål med sig och lyckas skapa lite nerv i matchen men vi vinner rättvist.

VSK ligger nu alltså på femte plats i Juniorallsvenskan Elit, Norra som är den sista slutspelsplatsen. På fredag spelar laget en sista match hemma mot Djurgården innan sommaruppehållet.

- Det känns kanon att ligga på slutspelsplats. Målet är ju att hålla sig kvar i serien och ett slutspel är bara en bonus om vi når dit, avslutar Kjellström.

Sista matchen innan uppehållet ser ni på fredag. Avspark 16.00 på Arosvallen.