Visa fler äldre nyheter >

Efter tre raka förluster så har VSK Fotboll tappat mark i serietoppen men nu vill laget vända trenden: ”Vi har haft ett rejält snack om det som varit, men det är viktigt att se framåt” säger tränare Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu

1-11 på de tre senaste matcherna tyder på uppförsbacke för grönvitt som imorgon åker till Umeå för att ta sig an Umeå FC på Gammliavallen (matchstart 16:00). Men Jörgen är positiv och hoppas på nya poäng.

3 raka förluster, hur har snacket gått i veckan?
- Vi hade ett rejält snack om det som varit men sen är det viktigt att se framåt. Vi har hittat några saker som vi är överens om och de sakerna ska vi försöka förbättra.

Umeå har inte imponerat i år och ligger efter VSK i tabellen. Vad tror du om matchbilden?
- Umeå är ett väldigt starkt hemmalag så vi måste vara på tå för att prestera ett bra resultat. Det är i grunden två olika stilar som möts: Umeå spelar rakare och längre medans vi gärna vill hålla i bollen med fler passningar.

Hur ser det ut på skadefronten?
Martin Andersson, John Eriksson och Robin Blommé kan inte spela på grund av skador. Dessutom är Luccian Damianovici och Martin Hofling avstängda.

Tror du att ni kan vända den här dåliga trenden?
- Självklart tror jag det. 90% sitter i huvudet och får vi bara göra en match där vi får lite medgång, spelar bra och får med oss ett resultat så kan vi vinna 4 raka igen sen. Men för att få det man kallar flyt så måste vi jobba hårdare, det kommer inte av sig själv.

Kan det vara så att kraven från alla är för stora på den här unga truppen? Alla verkar tro att vi ska gå upp i år, men är vi mogna för det? Det kanske behövs 1-2 år för spelarna att klara av att ta nästa steg?
- Det är lätt att man bara ser till sitt eget lag och visst tycker vi att vi har en bra grupp men det finns det fler lag i serien som har. Jag har hela tiden sagt att det finns minst fem lag till som också tycker att de har ett nog bra lag för att vinna serien med. Att vi har den yngsta truppen ser jag som något positivt. Vi har många spelare som om de själva vill kan bli bättre än de är nu. Många som inte nått sin topp redan.