Visa fler äldre nyheter >

I morgon är det dags för derby i norrettan. VSK Fotboll gästar Syrianska IF Kerburan på Swedbank Park. Det är en match där alla poäng är vikiga för båda lagen. För Grönvitt handlar det om att fortsätta haka på toppen av serien för att kunna slåss om platserna i Superettan nästa säsong. För Syrianska IF Kerburan handlar det om att försöka skaka av sig lagen under strecket och skapa arbetsro inför kommande matcher.
vskfotboll.nu tog kontakt med Jörgen Zetterström, tränare i VSK Fotboll för att höra hur han ser på matchen.

I morgon är det derby mot Syrianska IF Kerburan. Hur har veckan varit efter Valsta- matchen?
– Vi har lagt den matchen bakom oss. Vi har följt samma rutin som vanligt före och efter match och upplever att vi är väl förberedda för derbyt.

Syrianska IF Kerburan hoppas på dåligt självförtroende efter den matchen. Hur känns stämningen?
– Hoppas kan de alltid göra. Jag tror att det enda som Valsta-matchen förde med sig är att pojkarna är otroligt sugna på att revanschera sig.

Hur bra koll har du på Syrianska IF Kerburan. Vad säger du om deras säsongsinledning?
– Jag tycker att jag har bra koll. Någon poäng till kunde de säkert haft men tabellen ljuger inte och Syrianska IF Kerburan kommer att få kämpa för att hålla sig kvar. Jag tror att det kommer stå mellan fem lag om vilka tre som åker ur.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?
– Vi hoppas att vi kan ha lika mycket boll som vi brukar ha och att vi kan fortsätta skapa målchanser.

Syrianska IF Kerburan beskrivs trots sina förluster som ett spelförande lag som går framåt. Är det något som oroar dig eller gör att ni kommer spela annorlunda?
– Vi kommer inte rätta oss efter Syrianska IF Kerburan utan vi jobbar utifrån att föra matchen själva så får de rätta sig efter oss.

Finns det någon speciell spelare som du kommer se upp extra för?
– De har några spelare som är ganska bra. Men det är sådant vi möter i varje match och vi gör inget extra inför den här matchen.

Det väntas storpublik och riktig feststämning till matchen. Inspirerande?
– Givetvis är det så man vill ha det på så många matcher som möjligt. Jag tror att alla spelare och ledare önskar att vi kunde ha samma fest vid varje match.

Vad tippar du för slutresultat?
– Tror att vi vinner med 2-0