Visa fler äldre nyheter >

Ett tvättäkta toppmöte står för dörren. Hemmalaget tar på söndagskvällen (18.00) emot toppkonkurrenterna från Märsta. Skådeplats: Swedbank Park. VSK har än så länge släppt in minst mål i serien, medan Valsta gjort flest. VSK:s defensiv mot Valstas offensiv således.

Inför denna omgång 8 låg VSK trea och Valsta trea. Med en match mindre spelad än några andra toppkonkurrenter har bägge lagen nu halkat ner ett par placeringar.

I senaste matchen slog bortalaget Forward hemma med 4-1, och imponerade stort, under stora delar av matchen. Noterbart är att mittfältaren Miguel Rozas stod för samtliga (!) assist.

I övrigt bör ses upp med Dragomir Draganov, som ju de flesta känner till som måltjuv sedan tiden i "Grönvitt".

vskfotboll.nu tog sig ett snack med hemmatränare Jörgen Zetterström inför helgens batalj:

Hej Jörgen! Nu inleds en härlig fotbollsvecka, innehållandes derby och toppmöten! Vad är dina, och truppens känslor inför den?

- Vi ser fram emot veckan. Fick killarna bestämma skulle vi bara spela matcher, så dom har inget problem med tre matcher per vecka. Men allt fokus ligger på söndagens match.

Valsta har som sagt gjort flest mål i årets serie, och verkar vara ett offensivt lag av god kaliber. Men vad är deras styrkor, och hur passar de VSK?

- De påminner mycket om Arameiska/Syrianska både i spelstil och i spelsätt. Det blir säkert tufft, men vi har hanterat att spela den här typen av matcher förut. Jag tror att vi kommer göra en bra match.

Vilka är deras vassaste vapen, och vad kan vi utnyttja hos dem?

- Deras passningsspel är bra. Men jag tror att vi är starkare och tyngre, och kan vinna mycket boll i uppspelsfasen.

Något nytt om truppläget?

- John Eriksson och Victor Holm är skadade. Allan Bienkowski tränade inte i dag och är därför inte aktuell för spel i morgon.

Till denna match är högerförsvararen Filip Stenström, en utav vårens genombrottsmän, på landslagsuppdrag, medan högermittfältaren Vadim Jevtusjenko är avstängd. Den sistnämnde missar därför en het match-i-matchen-duell med brodern Vjatjeslav "Slavik" Jevtusjenko, Valstas mittfältsdirigent. Således, för VSK:s del; hela högerkanten borta.

Har du funderat klart angående högerkanten?

- Vi meddelade laget till killarna efter träningen i morse (reds. anm.: i går morse)så det är klart.

Finns det något konkret du vill förbättra från senast?

- Vårt passningsspel kan bli betydligt bättre, och om vi skapar lika många klara målchanser som senast så hoppas jag att vi sätter fler.

Några sista ord till läsarna?

- Jag hoppas att våra fantastiska fans kommer och stöttar oss på söndag!

Glöm inte heller bort vårt erbjudande gällande de två nästkommande hemmamatcherna: Köp en tvillingbiljett till dagens match, för att sedan endast scanna den vid insläppet nästa match, mot Degerfors, den 14/6 kl.18.00! Men först och främst; väl mött till kvällens toppmöte!