Visa fler äldre nyheter >

Det var en mycket nöjd tränare vi fick en pratstund med på förmiddagen. Inte undra på det, VSK Fotboll tog igår sin fjärde raka seger, denna gång borta mot Karlslunds IF. Jörgen vill också passa på att hylla de supportrar som tog sig till Örebro igår.

Vad tycker du om matchen så här dagen efter?
- Jag tycker att vi började starkt och borde nog avgjort matchen redan de första 20 minuterna. Tyvärr så gör vi bara ett mål och Karlsund kommer in i matchen och sen blir det en svår match. Jag tycker Karlslund spelar ganska bra och även om dom inte skapade så klara chanser så var i alla fall jag orolig varje gång de fick hörna eller inkast. Vi visste om deras långa inkast och försvarade bra mot dom men det är alltid jobbigt när dom kan kasta så långt in i boxen varje gång. Sett till hela matchen så tycker jag att det är rättvist att vi vinner. Förutom några hyfsade nickar och skott så har vi ju tre superchanser även i andra halvlek. Jag tänker på Tobbes (Holmgren) friläge, ”Mårten” (Filip Mårtensson) som slänger sig på bortre stolpen och Stefans (Bärlin) inbrytning när han skjuter utanför. Alla lägena borta ha gett mål!

Min spontana känsla när jag stod brevid var ungefär: Hur j-a svårt ska det vara att få in bollen?
- Ha ha, jo det är den känslan jag också har. Givetvis är det ingen som missar med flit och jag vet att pojkarna grämer sig mycket över missarna, men glädjande är att vi skapar så mycket. Vi räknade till 7 kanonlägen igår förutom de "vanliga" målchanserna som man alltid har.

Backlinjen är ju otroligt stabil och gör återigen en helgjuten insats, kommentarer?
- Vi har ett bra försvar och ett bra försvarsspel tycker jag. Extra kul tycker jag att det är eftersom det var så mycket åsikter kring vårt försvar inför säsongen. Dessutom är jag väldigt nöjd med att vi har utvecklat vårt anfallsspel med ytterbackarna. Tobbe och Filip (Stenström) vågar gå med hela tiden vilket gör att vi får fler alternativ i matcherna. Kul att se Dennis ta löpningen igår som avslutas med att han är högst upp och rundar målvakten och sånär lägger in bollen i öppet mål.

Säkerligen 250 VSK-supporters på plats runt arenan igår, vad tyckte du om stämningen?
- Fantastiskt, fansen hjälper oss att nå de fina resultaten som vi gjort. Det är tillsammans som vi ska försöka hålla oss kvar i toppen av serien.

Vilka skulle du vilja lyfta fram i laget?
- Det är många som jobbar bra. Tycker att det är dags för Martin Sundström att få mer beröm. Han är väldigt bra och gör att försvaret törs spela högre upp och pressa hårdare.

Nu väntar tre hyperintressanta matcher i rad där vi spelar tre matcher på Swedbank Park inom 1 vecka. Hur är känslan ?
- Det är det här man vill ha! En härlig utmaning med två matcher mot topplag och ett derby, kan knappast bli bättre.