Visa fler äldre nyheter >

I solgasset på Karslund Arena i Örebro vann VSK Fotboll tillslut matchen mot hemmalaget med 1-0. Målet nickades in av lagkapten Martin Andersson redan i den 7:e matchminuten. Ett resultat som stod sig matchen ut.

VSK inledde mycket piggt och kändes heta redan från start. Mittfältet var riktigt vasst och kreativt, och i matchminut 6 kommer Patrik Grönvall i ett bra läge, nästan identiskt med det som han gjorde mål mot Arameiska senast, tyvärr gör målvakten en bra räddning och tippar ut bollen till hörna. Hörnan som sedan slås lång över hela klungan med spelare till Martin Andersson som mycket vackert lobbnickar in bollen bakom en chanslös hemmamålvakt.

Målvakten stod i fokus igen bara 2 minuter senare då Martin Andersson helt fri med densamma skjuter rakt på. Returen går till Patrik Grönvall, som då också skjuter rakt på.

Detta var inledningen på en mängd chanser matchen igenom där VSK kommer fram till mycket bra lägen, men den sista touchen är inte lika kvalitativ som framspelet.

Hemmalaget är också mycket spelskickliga och skapar ett par halvchanser under den första halvleken.

I slutet är dock VSK mycket när 2-0 igen då Dennis Boskailo (!) helt fri med målvakten fintar honom men får dålig vinkel och istället för att lägga in bollen i öppet mål skjuter han i stolpen!

I andra tar VSK över än mer och skapar ett par bra lägen i inledningen, sedan äter Karlslund in sig i matchen igen och VSK blir lite passiva. Men farligare än en nick som gick en halvmeter utanför var aldrig hemmalaget.

VSK bytte sedan in Stefan Bärlin som har flera farliga lägen men det ville sig inte riktigt för honom heller. Vidare så hade Tobias Holmgren ett friläge som så många andra bollar idag, gick rakt på målvakten.

Detta var VSK Fotbolls fjärde raka seger och nu väntar tre hyperintressanta matcher.

På söndag tar VSK (som nu ligger 2:a) emot Valsta Syrianska som ligger 3:a. Torsdagen efteråt är det dags för ett stekhett derby borta mot Syrianska Kerburan. Veckan avslutas sedan med hemmamatch mot Degerfors IF som just nu leder division 1 norra.

Så planera in tre besök på Swedbank Park från och med nästa helg.

Karlslunds IF - VSK Fotboll 0-1 (0-1)
Mål: 0-1 (6), Martin Andersson
Varningar, VSK Fotboll: Vadim Jevtusjenko (avstängd i nästa match).
Publik: 515

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Martin Sundström
Försvarare: Tobias Holmgren, Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Filip Stenström
Mittfältare: Vadim Jevtusjenko (60), Luciano Damianovici, Patrik Grönvall , Kalle Ljungberg
Anfallare: Martin Andersson (71), Temesgen Berhane(84)
Ersättare: Stefan Bärlin (60), Filip Mårtensson (71), Simon Lundevall(84) och Erik Biselius (målvakt)