Visa fler äldre nyheter >

På måndagkvällen åker VSK till Örebro för match mot överraskningen Karlslund. "Z" har sin bild klar: "Vi vill naturligtvis vinna imorgon".

Hur ser skadeläget ut?
- Martin Hofling har gjort illa knät och är inte med imorgon. John Eriksson fick utgå i dagens juniormatch sedan han haft problem med ljumskarna. Sedan tidigare är ju också Victor Holm borta. Glädjande är att Robin Blommé nu tränar igen. Han har gjort flera träningar under veckan.

Tre raka segrar, antar att stämningen i truppen är bra?
- Ja den är mycket bra nu, alla tycker det är väldigt kul när det går så bra som det har gjort, och vi är nöjda över våra senaste prestationer.

Vad vet du om motståndarna Karlslund?
- Jag har varit och tittat på de flera gånger så jag har en klar bild över hur de spelar. De har väldigt snabba anfallare där de försöker leta sig in bakom backlinjen. Dessutom är de mycket farliga på fasta situationer, och de har en spelare som kastar mycket lång på inkast. Han tar alla offensiva inkast och når nästan alltid in med bollarna in i straffområdet.

Hur tror du att matchbilden kommer se ut?
- Vi vill ju naturligtvis föra matchen, men det beror ju på hur de agerar också, men vi vill ha mycket boll.

Vad säger du om resultaten i de andra matcherna i serien?
- Det känns självklart bra att andra topplag som Brage får stryk. Men serien är väldigt jämn och det är många lag inom några få poäng. Dessutom kan vi nog räkna med att Umeå, Gröndal och Enköping kommer att plocka fler poäng framöver. Det är ju så att vi kanske också måste vara nöjda med X imorgon beroende på hur matchbilden ser ut, oavgjort på bortaplan är kanske inte så dåligt alla gånger.

Nej just det tänkte jag också på, förra året gick vi på 100% med kort tid kvar av några matcher då vi hade ett X. Oavgjort i det läget kanske inte var det önskade resultatet, men hade vi fått oavgjort istället för förlust i en sådan match hade vi kanske spelat i superettan idag!
- Vi har pratat mycket om detta internt, att försöka ta bort de dippar vi hade förra året och försöka plocka poäng hela tiden. Det kommer nog troligtvis vara så att det lag som plockar flest poäng av de sämre lagen kommer vara segrande i slutändan. I toppmatcherna brukar man ta poäng av varandra.

Tack för pratstunden och lycka till imorgon
- Tack!