Visa fler äldre nyheter >

I dagens toppmöte mot Arameiska från Botkyrka hamnade VSK, återigen, i tidigt underläge. Efter en stark första halvlek, och tumult vid halvtidssignalen, stod så hemmalaget som vinnare. Matchvinnare var Temesgen Berhane, som bröt årets målnolla, fyra minuter före slutsignalen.

Precis som mot Enköping senast, drabbades VSK av en chockstart. Redan efter sex minuter tryckte bortalaget in bollen.

Efter ett mönsteranfall till höger, mötte vasse anfallaren George Ekeh (f.d. Gröndal) ett inlägg, och 0-1 var således ett faktum.

Arameiskas matchinledning var förtroendeingivande, men efter kvarten spelad tog så de grönvita över.

Utdelningen skulle också komma. Efter 25 minuters spel var det VSK:s tur att bjuda på ett drömmål.

Vikarierande vänsterbacken Martin Hoflings inkast skarvades vackert av Vadim Jevtusjenko. Efter ytterligare några skarvar nådde så bollen fjolårsskyttekung Patrik Grönvall, som distinkt krutade in kvitteringen!

- Ett riktigt snyggt mål, kommenterar hemmatränare Jörgen Zetterström.

VSK fortsatte sedan sin dominans, skapade farliga hörnor, och fick ett ordentligt tryck. Utdelningen uteblev dock.

Bortatränare Micke Rosenberg fick frågan vad han tyckte om första halvlek:

- Vi inledde med fart och fläkt. Den sista halvtimmen är dock VSK bättre. De är aggressiva och tar över. De är klasser bättre än oss.

I första halvleks slutskede uppkom en omdiskuterad situation.

I VSK:s straffområde uppkom duell om bollen, efter Arameiskaanfall. Den besvärliga situationen orsakade irritation. Strax efter blåstes halvleken av.

Då bröt det verkliga tumultet ut. I stort sett samtliga spelare och ledare samlades på plan, endera för att göra sina åsikter hörda, eller för att sära på de irriterade.

Det hela resulterade i att Patrik Grönvall varnades, och Giorgio Cansu i bortalaget visades ut, enligt domaren för skallning.

- Jag är besviken. Han svor på att han bara spände pannan i VSK:aren, kommenterar Rosenberg. Det var en liknande situation sex-sju minuter tidigare, som inte gav någonting.

Resultatet blev alltså att VSK fick spela hela andra halvlek med en man mer på banan.

- Vi tar för givet att de inte ska komma fram, kommenterar Zetterström situationen. I det läget saknar vi kanske erfarenheten. Vi behövde någon som tog tag i det. När man blir en man mer drar man ofta ner på tempot, dunkar in bollen centralt, och utnyttjar inte kanterna som man borde.

Arameiska stack upp i ett flertal giftiga kontringar, och träffade vid ett tillfälle stolpen.

- Vår unga backlinje står upp bra. Har någon ens fyllt 20? Deras chanser kan vi inte skylla på försvaret. Mittfältet är för slött.

- Oscar Pehrsson, som inte många trodde skulle spela mycket, gör det jättebra. Med lite pondus och självförtroende blir han jättebra. Det är en spelare vi kan sälja vidare.

VSK:s farligaste chanser stod anfallsparet Berhane/Andersson för. Martin Andersson styrde ett inlägg farligt, och Teme träffade ribban med ett högst oväntat skott från utkanten av straffområdet.

Efter 86 minuter kom så islossningen som alla suttit och väntat på. I ett liknande läge som vid ribbträffen, drog Temesgen Berhane på ett skott som, via en försvarsspelare, hittade nätmaskorna!

Efter fyra minuters tilläggstid kunde så hemmalaget pusta ut; segern var bärgad!

Arameiskas Micke Rosenberg:

- Jag är oerhört besviken. Oavgjort hade varit rättvist. I andra tycker jag att vi visar att vi är ett klasslag. Vi spelar lugnt, och skapar några riktigt farliga chanser.

VSK:s tränardito om några taktiska drag:

- Vi visste att deras vänstra innerback (Zoran Manovic) var den sämre. Därför ville vi överbelasta där, med Filip Stenström, Vadde, och även Teme.

- De brukar vända spelet mycket från vänsterkanten. Men det klarade Filip av bra. Han har mött liknande motstånd i tre av fyra matcher nu. Mot Gröndal och Enköping tidigare. Han gör det jäkligt bra. Han är aggressiv och bra. I matchinledningen slog han bort några uppspel, men han kom igen.

- Med Martin Hofling som vänsterback blir det mer safe. Han är bra defensivt, och gör det helt okej. Då kan Filip anfalla ännu mer på sin kant, och vi vet att han kan löpa fram och tillbaka i 90 minuter.

Vidare om matchen, och andra halvlek i synnerhet:

- Vi skulle ut och pumpa på, efter deras utvisning. Skapa två mot en-situationer. Istället tar vi dåliga beslut, och lyfter in centralt. Vi skulle ha utmanat på kanterna istället.

- Med bytena ville jag skapa ny energi till laget. Grönvall var ganska bra, men hade aldrig orkat 90 minuter.

Hur ser du på fortsättningen, som topplag?

- Det är en riktigt jämn serie. Det finns sex-sju bra lag, och alla matcher kommer att bli riktigt tuffa. Hittills har det ju varit uddamålsmatcher allihopa!

VSK Fotboll-Arameiska/Syrianska Botkyrka KIF 2-1 (1-1)
Mål: 0-1 (6), George Ekeh; 1-1 (25), Patrik Grönvall; 2-1 (86), Temesgen Berhane
Varningar, VSK Fotboll: Martin Hofling, Patrik Grönvall
Publik:: 810

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Martin Sundström
Försvarare: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Martin Hofling
Mittfältare: Vadim Jevtusjenko (85), Luciano Damianovici, Patrik Grönvall (61), Kalle Ljungberg
Anfallare: Martin Andersson (65), Temesgen Berhane
Ersättare: Koyar Salimi (61), Stefan Bärlin (65), Filip Mårtensson (85), John Eriksson och Erik Biselius (målvakt)

Nästa match för VSK:s del spelas måndagen den första juni borta mot Karlslunds IF (matchstart 19.00). Nästa hemmadito är den sjunde juni, kl. 18.00. Då väntar Valsta Syrianska IK. Men den matchen försöker vi flytta för att Filip Stenström är uttagen för landslagsspel. Återkommer med mer info.