Visa fler äldre nyheter >

På måndagskvällen väntar ny match för VSK Fotboll – mot fjolårets superettanlag Enköpings SK.
ESK har tappat en hel del men kvar finns flera klasspelare och VSK-bekantskaper. Grönvitt satsar fortsatt full fart framåt och tränaren Jörgen Zetterström tycker sig ha funnit en bra balans i spelet.

På Enavallen väntar i kväll (19.00) hemmalaget Enköpings SK. De två kombattanterna ligger tätt intill varandra i tabellen med ESK hack i häl.

Enköping har hittills vunnit en match, spelat två oavgjorda och förlorat en, mot VSK Fotbolls dubbla segrar och förluster.

Skall Grönvitts första bortapoäng för säsongen äntligen komma?

Hur är känslorna i gruppen inför måndagskvällens match?

– Det har varit en härlig energi i truppen de senaste veckorna. Efter Gröndal-matchen känns det som självförtroendet ökat på alla killarna.

På skadefronten återfinns fortfarande Victor Holm (ont i ett knä) och Robin Blommé (magen).

Ny på listan är John Eriksson, som är sjuk.

Kanske en segdragen fråga men något nytt om Robin Blommé?

– Det är verkligen synd om Robin. Tyvärr har vi inte samma möjligheter som en allsvensk klubb, så Robin är hänvisad till vanliga sjukvården och där tar det tid.

Har du sett Enköping, och vet du hur de spelar?

– Jo, jag har full koll på dem men jag vet också att de såg vår match mot Carlstad så jag tror att de kommer ändra lite för att klara vår offensiv.

Kommer matchbilden att passa er och får vi se ett liknande spel som senast eller blir det mer tillbakadraget?

– Vi är heta just nu så det blir full fart framåt samtidigt som vi ska ha koll på några nyckelspelare hos ESK.

Bland nyckelspelare i ESK märks framför allt kenyanske landslagsmannen Jamal Mohammed och Andreas "Ante" Ljunggren Eriksson (tidigare i VSK Fotboll).

Sedan din ankomst till klubben har försvarsspelet känts högre prioriterat. Är det så? Bygger du bakifrån så att säga? Anfallsspelet var ju dock lysande senast och kommer ju uppenbarligen allt mer!

– Vi har tittat mycket på att hitta en bra balans i laget. Framför allt är mittfältet viktigt och där tycker jag att vi hittat rätt. Våra mittbackar är stabila och vissa justeringar i övrigas positioner gör att vi kan låta ytterbackarna fylla på mer. Min inställning är att alla spelare ska vara delaktiga i försvarsspelet och gör alla det de ska så funkar det bra. När det gäller vårt anfallsspel så blir det automatiskt bättre om vi har ett bra försvarsspel och vinner boll högre upp i banan.

För VSK:are i exil finns ett excellent alternativ. Lyssna på webbens Sportradio! Se separat artikel på vskfotboll.nu --> www.vskfotboll.nu/index.php?fot=nyh&newsno=2022