Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll tog på söndagskvällen emot Carlstad United. Ett lag som innan denna kamp inte släppt in ett mål. De grönvita ändrade dock på den saken och kunde ha vunnit större än 2–1.

VSK Fotboll tog så äntligen en seger igen efter två raka nederlag på bortaplan.

Grönvitt rivstartade matchen och inledde med en furiös offensiv.

Många kantlöpningar och inspel bjöds publiken på.

– Vi försökte hitta ytan bakom deras yttermittfältare och framför ytterbackarna, som vi misstänkte skulle bli utelämnade. Vi ville skapa två mot en-lägen, säger tränaren Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

Och visst gjorde Grönvitt det. Efter knappa tio minuter fann Luciano Damianovici en vacker kross ut till högerkanten. Där gick bollen snabbt från Vadim Jevtusjenko, till en framrusande Filip Stenström och slutligen till Temesgen Berhane. Hans inspel landade på Kalle Ljungbergs panna men nicken tog i stolpen!

Efter detta fortsatte Grönvitt att ösa på och fann flera fina inlägg som orsakade farligheter. Det ledde bland annat till en ribbträff och en farlig lobbnick av "Temme".

I mitten av halvleken var VSK Fotboll inte lika frekvent framgångsrika i sitt anfallsspel. Men man skulle snart snäppa upp sitt spel igen, vilket skulle ge utdelning.

I matchminut 34 kom så det ack så förlösande 1-0-målet. Det tillkom i efterspelet till en misslyckad hörna. Vadim Jevtusjenko la in bollen fint i straffområdet, från vänster, och mittbacksgiganten Dennis Boskailo nickade distinkt in bollen utan chans för målvakten.

Carlstad då? Jo, de skapade faktiskt inte så mycket alls. I slutskedet av första halvlek uppkom dock en relativt fri situation i straffområdet. Vänsterbacken Tobias Holmgren avstyrde dock med en tackling.

– Vi gör en riktigt jäkla bra första halvlek. Vi pratade innan om att komma runt på kanterna. Vi har dessutom två mötande forwards eftersom Stefan Bärlin inte spelar. De måste hålla i bollen och sätta ut den på kanten.

I andra fortsatte VSK Fotboll på ett bra sätt. Efter dryga tio minuter spelade Vadim Jevtusjenko in bollen i straffområdet och efter ytterligare spel landade bollen hos Patrik Grönvall. Han sköt dock utanför.

I mitten av andra halvlek hände mycket. Patrik Patrik Grönvall fick, efter ett par riktigt farliga inlägg, en dubbelchans från nära håll men missade.

Alldeles efter fick VSK Fotboll hörna och då satt den. Kapten Martin Andersson kom helrätt på bortre stolpen och tryckte in bollen med skallen. 2-0!

VSK Fotboll fortsatte sedan att skapa bra lägen utan att få den där sista lilla touchen i anfallen. Man skapade ett par farliga kontringar, som kunde givit utdelning och bjöd på lättsamt spel.

Ett Carlstad som fram till 90 minuters spel endast haft ett par halvchanser fick så ett farligt frisparksläge. Det utnyttjade laget. Efter frisparkslyftet skarvnickade Patrik Skanfors in 2-1-reduceringen.

Efter fem minuters tillägg kunde dock hemmalaget pusta ut.

Segern var bärgad!

– VSK var bättre. Det finns kvalitet i VSK. De fick mest farliga chanser i början och vinner rättvist, säger Carlstad-tränaren Milenko Vukcevic. Våra unga killar fick sig en bra match.

Milenko tyckte vidare att det är roligt att få spela i den norra serien i stället för den södra. Här återfinns mer klassiska lag, som det är roligare att spela mot. Men de har tappat mycket från i fjol.

– Vi har tappat sju-åtta startspelare. Vi har många juniorer som spelar men vi är nöjda så här långt!

VSK Fotbolls tränare Jörgen Zetterström hann bli nervös på grund av den långa tilläggstiden.

– Det blev lite puls där på slutet. Man brukar alltid få en chans till.

Nästa match för VSK Fotboll är på måndag (18 maj klockan 19.00) – derbyt borta mot Enköpings SK.

Nästa hemmamatch är söndagen den 24 maj klockan 18.00 mot Arameiska/Syrianska.

VSK Fotboll-Carlstad United BK 2-1 (1-0)
Målen: 1-0 (34) Dennis Boskailo, 2-0 (67) Martin Andersson, 2-1 (88) Patrik Skanfors.
Varningar, VSK Fotboll: Kalle Ljungberg, Tobias Holmgren.
Publik: 876 .

Så spelade VSK Fotboll
Målvakt: Martin Sundström.
Backlinje: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren.
Mittfäl: Vadim Jevtusjenko (86), Luciano Damianovici, Patrik Grönvall, Kalle Ljungberg.
Anfall: Temesgen Berhane(79), Martin Andersson(73).
Avbytare: Koyar Salimi (73), Filip Mårtensson (79), Simon Lundevall (86), John Eriksson, Marcus Andersson-Elfgren (målvakt).