Visa fler äldre nyheter >

På söndagskvällen (18.00) står VSK Fotboll återigen inför ännu ett tufft Norrettanmöte. Carlstad United väntar på Swedbank Park. Serieettan har ännu inte släppt in något mål, medan Grönvitt bara gjort ett. Får vi på söndag se en islossning? ”Vi har tränat vidare på att komma till målchanser”, säger Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

Så var det då dags för hemmamatch igen efter tre veckors uppehåll. Denna gång står alltså Carlstad United, lett av Degerforslegendaren Milenko Vukcevic, för motståndet.

Carlstad United har, liksom VSK Fotboll, ett ungt lag, som har tappat mycket från i fjol.

En annan likhet är att båda lagen föll på målsnöret i striden om kvalplats till denna säsongs Superetta.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

– På Swedbank Park kommer vi alltid vilja föra matcherna och mot Carlstad kan publiken förvänta sig att det blir full fart framåt. Sen ska man ha i åtanke att Carlstad är serieledare och ännu inte släppt in något mål så det är en tuff uppgift som väntar oss.

Vad vill du ta med dig från senast och vad vill du vässa ytterligare på?

– Givetvis vill jag se samma spel som senast, se att killarna vill och vågar ha mycket boll och är lika löpvilliga som senast. Det vi jobbat extra på i veckan är att förbättra vår förmåga att komma till målchanser.

Känner du att ni börjar komma igång nu och klarar av det ni vill?

– Senast mötte vi kanske seriens bästa lag på bortaplan och dessutom på en väldigt svårspelad plan. Trotts detta spelade vi en bra fotboll så killarna har visat vad de kan så nu är det upp till dem att ta fram detta varje match.

Vad känner truppen efter två raka men knappa nederlag?

– Killarna är full av vilja att revanschera sig resultatmässigt. Stämningen i truppen är mycket god. Vi vet att vi kan slå vilket lag som helst om vi spelar bra.

Hur ser skadeläget ut i truppen, oförändrat?

– Samma status i truppen som tidigare. Stefan (Bärlin) och Robin (Blommé) borta. Dessutom är Erik avstängd på grund av den utvisningen han drog på sig med VIK tidigare.

Hur är läget egentligen med Robin Blommé?

– Tyvärr händer det inte så mycket. Han blir mest skickad hit och dit av olika läkare.

Till sist: hur ser målvaktssituationen ut, är Peter Ankréus aktuell?

– Peter Ankréus kan inte spela eftersom han är registrerad för Syrianska. Jag hoppas och tror att Martin Sundström spelar så vi slipper ha (mittbacken) Oscar Pehrsson i mål...