Visa fler äldre nyheter >

Det var en nedstämd VSK-tränare som vi ringde upp på hemvägen från bortamatchen mot Gröndal. Inte undra på det, VSK gjorde en mycket bra match men förlorade mycket snöpligt med 1-0 efter ett insläppt mål som luktade frispark lång väg

Jörgen hade gjort två förändringar i startelvan inför matchen. Temesgen Berhane fick chansen på topp när Stefan Bärlin var skadad och Filip Stenström ersatte Martin Hofling som högerback. Den förstnämnde var mycket pigg och visade tydligt att han vill ha en starttröja även i fortsättningen.

Matchen inleddes mycket bra av Grönvitt. VSK höll i bollen mycket och rörde sig på ett annat sätt än tidigare, något som Jörgen också påpekade
- Vi gjorde precis det vi hade pratat om i veckan, att ha mer boll och våga ta för sig mer.

VSK skapade också flera målchanser under första halvleken. Farligaste chansen hade utan tvekan Temesgen Berhane som blev frispelad av Patrik Grönvall, men ”Temme” kom tyvärr ur vinkel och skottet blev alldeles för tamt och kunde rensas av en hemmaförsvarare. I ett senare skede får Temme en bra boll som målvakten rusar ut och rensar, rakt på Kalle Ljungberg som tyvärr inte vågar skjuta utan bollen går sedan ut en till en resultatlös hörna.

Hemmalaget var inte heller ofarliga. Deras farligaste chans kommer mitt i halvleken där utmärkta Martin Sundström får göra en riktig kalasräddning. En nick som såg ut att gå in i bortre hörnet rensas mycket snyggt av Martin.

Första halvlek går ändå knappt på poäng till grönvitt.

I andra ser matchbilden liknande ut. VSK har något mer boll och känns något tyngre, men har tyvärr svårt att komma till de riktigt heta målchanserna. När väl målchanserna kommer är spelarna mycket ineffektiva.

1-0 kommer efter cirka 70 minuters spel. Frågan är om målet skulle ha godkänts? Martin Sundström gör en räddning på ett ganska tafatt skott från nära håll av Gröndal. Martin greppar bollen och får den ursparkad ur händerna och hemmalaget kan enkelt sätta 1-0 i öppet mål. Efter målet snackar sig Patrik Grönvall till en varning.
- Grabbarna säger att Martin hade bollen och att målet absolut inte skulle ha godkänts. Det gör att det känns extra bittert. En frispark där samtidigt som vi hade satt något av våra många lägen så hade alla sagt att vi gjort det mycket bra.

Och visst går det inte annat än att hålla med Jörgen. VSK var bra idag men man hade inte riktigt turen på sin sida.

Vad ska ni jobba på inför nästa match mot Carlstad United på söndag?
- Vi ska fortsätta jobba på det vi gjorde idag. Tur att det är match så tätt inpå.

I slutskedet skapar VSK 2 riktigt farliga chanser, och den absolut farligaste är när Patrik Grönvall får skottläge från cirka 10 meters håll men tyvärr skjuter bollen över målet.

Matchfakta
Gröndal–VSK Fotboll 1-0 (0-0)
1-0 (65) Alieu Jagne.
Varningar, VSK Fotboll: Patrik Grönvall, Vadim Jevtusjenko, Martin Andersson
Publik:

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Martin Sundström.
Backar: Filip Stenström, Dennis Boskailo, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren.
Mittfältare: Vadim Jevtusjenko, Luciano Damianovici, Patrik Grönvall, Kalle Ljungberg.
Anfallare: Temesgen Berhane,Martin Andersson.