Visa fler äldre nyheter >

Med bara dagar, eller snarare timmar, kvar till premiären så tog vi oss tillfället i akt och bokade en intervju med VSK Sports ordförande Olle Wiberg.

VSK Sports som är VSK:s officiella supporterklubb bildades i mitten på 90-talet efter att tidigare supporterklubben VSK Supporters gått i graven.

Sedan ett par år tillbaka heter ordföranden just Olle Wiberg.

Med bara kort tid kvar till premiären för VSK Fotboll så ville vi självklart veta hur ett av de viktiga naven i VSK, supporterklubben, ser på premiären och fotbollssäsongen i allmänhet.

Nu är det snart dags för premiär. Har ni i VSK Sports anordnat något speciellt inför premiären?
– VSK Sports kommer som vanligt lägga lite extra på premiären. Det blir en gemensam träff innan matchen för att sedan gemensamt marschera till Swedbank Park. Uppladdningen sker på krogen Oliwer twist. Uppladdningen har redan börjat!

För er som är intresserade att delta i uppladdningen inför premiären, följ länken här för mer information.

Efter ett bandyguld precis så hoppas vi ju alla på att framgångarna fortsätter och smittar av sig även på VSK Fotboll. Vad tror du själv om säsongen i år?
– Jag tror att fotbollssäsongen blir intressant. Ingen vet hur bra detta kan bli, bandyn tog som sagt SM-guld med en ny satsning, jag hoppas fotbollen också når framgång med den unga satsningen. Det är en tuff serie men det är ingen omjölighet att vara ett av de absoluta topplagen. Det ska bli intressant att följa de yngre killarna (Mårtensson, Boskailo, Pehrsson, Berhane) under säsongen. Dessa fyra med flera hoppas jag kan ta det klivet som man hoppas på och vara tongivande i jakten på Superettan. Jag vågar inte tippa någon placering utan hoppas det blir en väldigt rolig fotbollssäsong.

Ni fixar ju bortaresor också, och match nummer två är ju IK Brage på bortaplan, måndagen den 27 mars, går det att boka sig dit?
– Det blir bussresa till Brage, bokningar görs genom mig eller genom ett PM på vskforum.com. Målet är att vi minst ska ha 1 buss trots vardagsmatch. Vi har av tradition haft väldigt bra stämning i Borlänge.

Mer information om resan kan hittas på www.vsk.nu

Det är ju en ”supportersäsong” också, många roliga matcher, derbyn, långresor i sommar (Skellefteå och Östersund). Är det några matcher ni satsar extra hårt på ?
– Vi kommer satsa lite extra på bortamatchen mot Degerfors lördagen den 22 augusti och vi siktar även på en weekendresa till Östersund lördag den 8 augusti. Men självklart blir det resor till många fler matcher! Skellefteå är det många som kommer ta sig till så det blir också en väldigt bra resa för oss supportrar (red: spelas den 4 juli). Generellt blir det nog en rolig säsong där många är taggade och inspirerade efter bandyguldet!

Är det några andra arrangemang som du vill delge för läsarna?
– Som det är i dag är det rätt lugnt. Vi kommer givetvis att genomföra Sports Cup som vanligt i sommar och vi kommer även att spela en fotbollsmatch mot guldvinnarna i bandyn. Det är det som är aktuellt i dag. Mer grejer kommer under tiden.

Hur bokar man sig till resor under året och var hittar man information om resorna och evenemangen?
– Alla resor och all information om evenemang kommer att kunna läsas på www.vsk.nu där supporterklubben lägger ut all sin information samt givetvis även på www.vskforum.com där det också går att boka sig till resorna om man inte ser mig på hemmamatchen innan.