Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har dubbelmatcher i helgen. I dag väntar Köping FF hemma och i morgon är det samarbetsklubben Västerås IK. Båda matcherna spelas på Swedbank Park. Matchen mot VIK är den sista innan premiären nästa vecka!

Efter en ganska lugn träningsvecka hoppas Jörgen Zetterström på mycket energi:
– Framför allt vill jag se energi hos spelarna. Vi har tränat ganska lugnt i veckan så det ska vara pigga ben. Nu vill jag se pigga hjärnor också.

Hur tänker du om matcherna i helgen?
– Vi möter två likvärdiga lag tror jag, viktigast för mig är att alla får 90 minuter inför premiären. Vi kommer även ha tre-fyra från juniortruppen som spelar. Självklart vill jag se att vi vinner matcherna och klarar av att driva spelet och skapa många avslut.

Premiären närmar sig snabbt, i dag är det bara tio dagar kvar. Är det något som oroar dig för?
– Som tränare vill man ha alla spelare friska och i topptrim jämt men så ser sällan verkligheten ut. Vi har en bred trupp och jag har många alternativ att välja på så oroar mig gör jag inte.

VSK Fotbolls försäsong har varit full av skador men hur ser det ut i dag?
– Robins (Blommé) mage krånglar fortfarande och där har vi inget svar på hur lång tid det kan ta. (Patrik) Grönvalls fot är bättre och han kanske till och med kan bli aktuell till premiären. Simon (Lundevall) har fått problem med ett knä men borde vara tillbaka efter helgen. Temesgen (Berhane) har varit febersjuk i drygt en vecka och borde rimligen vara tillbaka i träning snart. I övrigt tränar alla andra för fullt.

Med bara dagar kvar till premiären så är vi självklart nyfikna på om ”Z” har bestämt sig för startelvan ännu
– Självklart finns tankar kring laget och till 90 procent är jag säker på hur det ska se ut men det finns några svar som jag vill ha svar på i helgens matcher innan allt är klart.

Hur har träningarna sett ut och hur ser ditt upplägg ut fram till premiären?
– Vi har tränat varje dag men kört lite lugnare. I helgen får killarna ledigt lördag och söndag vilket är första gången de har två dagar ledigt sen vi började 7 januari. Sista veckan inför premiären kommer vi att jobba extra hårt med anfalls- och försvarsspelet.

Till helgens matcher är inte startelvorna uttagna ännu, därför kan vi tyvärr inte presentera
dessa för er läsare.

I övrigt vill vi påminna om följande:
* vskfotboll.nu:s hårdbevakning inför premiären fortsätter. Från och med i dag och i en vecka framåt kommer ni att kunna läsa två "motståndarkollar" varje dag. Vi går igenom samtliga lag i norrettan!
* Vi kommer även att bjuda på en del intervjuer och annat smått och gott inför premiären.
* Vi vill påminna att för er som vill se den sista träningen innan premiären kan bege sig ner till Swedbank Park lördagen 18 april klockan 09.30.

Kvällens match mot Köping FF har kick-off klockan 18.00 medan matchen mot VIK i morgon börjar klockan 13.00