Visa fler äldre nyheter >

VSK föll på lördagen mot Superettalaget Vasalunds IF, på ett solig Swedbank Park. Slutresultatet skrevs till 0-2 efter ett mål i vardera halvleken. – Vi måste bli tuffare och inse vad som krävs för att stå upp mot Superettamotstånd, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

VSK tog alltså emot Vasalund i ett försök att utkräva revansch för fjolårets nederlag. Tyvärr för VSK:s del räckte man inte ända fram. Bortalaget vann med 0-2.

Matchen inleddes med lite halvchanser, men VSK stod för den farligaste. Den tillkom på kontring. Mittback John Eriksson satte snabbt igång spelet ut till Koyar Salimi på vänsterkanten. Koyar satte sedan fart mot straffområdet, och hans inspel höll så när på att nå Martin Andersson, men bortamålvakten hann före.

Vasalund skapade sedan flest chanser, även om hemmalaget ibland stötte upp och skapade farligheter. Det skulle dock dröja till matchminut 42 innan nätet fick vittjas. På ett inspel från vänsterkanten satte bortalagets högermittfältare Mohammed Rajab 0-1.

I första halvleks slutskede får vi se ett Vasalundsanfall som borde givit mål. Vindsnabbe anfallaren Kennedy Igboananike löper i djupled. VSK-målvakten Martin Sundström går ut, men blir rundad. Igboananike skjuter, från snäv vinkel, bollen i stolpen. På returen skjuter vänsteryttern Thomas Carlsson bollen över, trots i stort sett öppet mål.

Efter drygt fem minuter av andra halvlek skadas Vasalundmålvakten William Amamoo i en duell. Han ersätts av Tommi Vaiho efter att ha burits ut på bår.

I den 66:e minuten gör hemmalaget sitt första byte. Victor Holm ersätts av Patrick Wallén.

Andra halvleks dittills farligaste chans får Igboananike när han kommer fri, men han skjuter utanför. Men målet lät inte vänta på sig. Det tillkom efter en dubbelhörna. Hörnan slogs in lågt, varefter en klackskarv ledde fram till att Ferhat Korkmaz gjorde 0-2.

Hörnmålet såg lite tveksamt ut.

– För dålig koncentration. De slår först en halvdålig hörna, som en fristående spelare enkelt får skarva in. Där står ytterligare en fri, och gör mål.

Strax efter får så inhoppare Wallén ett läge. Han jobbar till sig ett läge till vänster om målvakten, strax innanför straffområdet. Målvakten räddar dock enkelt.

Med kvarten kvar gör så två spelare en efterlängtad comeback. Det handlar om mittbacken Dennis Boskailo och mittfältaren Kalle Ljungberg, som idag spelade centralt.

Med ett par minuter kvar får Vasalund ytterligare ett läge som borde resulterat. Inhopparen Besim Kunic skjuter ett skott som Martin Sundström räddar fint. Samme Martin räddar sedan returen på ett mycket bra sätt. Retur nummer två sköts sedan över, trots öppet läge.

Hur tycker du att ni skötte er i anfalls- respektive försvarsspel?

- Vi försvarade oss helt okej. Anfallsmässigt måste vi ha bättre passningsskicklighet, och kunna hålla bollen bättre. Vasalund kunde vända spelet för enkelt ibland.

Vi mötte ett bra lag idag.

- Vi möter ett bra lag, som skall vara bättre än oss. De är passningsskickliga och kvicka.

Hur var arbetsinsatsen tycker du?

- Vi jobbar inte tillräckligt bra. Det är inte tillräckligt många som vill synas. Vasalund är så tuffa i sitt spel som vi skulle vilja vara. Vi måste inse vad som krävs för att spela på den nivån som Vasalund gör.

Någon spelare som du tycker utmärkte sig trots allt?

- Martin gör en bra comeback i målet. Sedan är Dennis och Kalle tillbaka nu, vilket känns kul.

Kommande matcher för VSK:s del är två till antalet, innan seriestart. På skärtorsdagen spelar ett reservbetonat lag mott Köpings FF, medan de grönvita på långfredagen ställs mot samarbetsklubben VIK Fotboll.

VSK Fotboll:

Martin Sundström
Filip Stenström, John Eriksson (75), Martin Hofling, Tobias Holmgren
Allan Bienkowski, Luciano Damianovici (75), Vadim Jevtushenko, Koyar Salimi
Martin Andersson, Victor Holm (66)

Mål:

0-1, Mohammed Rajab
0-2, Ferhat Korkmaz