Visa fler äldre nyheter >

På lördagseftermiddagen (kl. 13.00) är det dags för VSK att möta förra säsongens toppmotståndare, Vasalunds IF. Samma Vasalund som alltså snuvade VSK på kvalplatsen till Superettan på målskillnad, och tog steget upp. Är det månne dags för revansch för de grönvita?

Hur ser skadeläget ut, Jörgen?

– Grönvall, Robin och Erik har svårare skador. Teme och Mårten är sjuka. Oscar, Davve och Stefan vilar i morgon men är snart tillbaka i spel. Kalle och Dennis är tillbaka och är med i truppen i morgon.

Börjar du få en potentiell elva klar för dig så här inför seriestart?

– På grund av alla skadade och sjukdomsproblem vi har haft så är det svårt att veta vilka som ska starta. De sista matcherna kommer bli viktiga.

Hur tror du att lördagens match kommer att gestalta sig?

– Vi möter ett bra lag men jag hoppas vi kan fortsätta jobba med vårt passningsspel och fortsätta skapa målchanser. Vasalund är väldigt spelskickliga så vi måste klara av att försvara oss, men också klara av att hålla bollen då vi får den. Jag räknar med en mycket tuff match.

VSK Fotboll:

Martin Sundström
Filip Stenström, Martin Hofling, John Eriksson, Tobias Holmgren
Allan Bienkowski, Luciano Damianovici, Vadim Jevtusjenko, Koyar Salimi
Martin Andersson, Victor Holm

Avbytare: Erik Biselius, Dennis Boskailo, Simon Lundevall, Kalle Ljungberg, Patrick Wallén

Motståndarkollen:

Vasalund har förstärkt bra inför sitt år som nykomling i landets näst högsta serie. Man har fått tillbaka ghanesen, och tillika landslagsmålvakten, William Amamoo, från Telekom Egypt. Han kommer till att ersätta fjolårsettan Milos Petkovic, som blir andremålvakt i AIK fram till sommaren. Även två spelare från fjolårssegrarna i Division 1 Norra, Syrianska FC, har rekryterats. Det handlar om mittbacken Ferhat Korkmaz samt yttermittfältaren/anfallaren Özgur Yasar. Man har också lånat in Djurgårdsmålvakten Tommi Vaiho samt värvat den eftertraktade Vallentunamittfältaren Mikael Erstadius. Vidare kan, och bör, noteras att två före detta VSK-lirare återfinns här.. Det handlar om mittfältaren Ibrahim Atiku (ny för i år) och vindsnabbe yttermittfältaren/anfallaren Malick Jobe.