Visa fler äldre nyheter >

Luciano är en nygammal bekantskap för VSK då han spelat här förut. Han är nummer två att bli intervjuad inför säsongspremiären och avslöjar bland annat att det är en riktig nytändning att spela för VSK samt att han tycker om att arbeta med barn och ungdomar...

Hej Luciano, säsongspremiären närmar sig, börjar du bli sugen på att spela seriefotboll?

Ja, det är klart. Vi har haft en riktigt lång försäsong och jag längtar efter riktiga matcher som gäller något i serien. Matchen mot AIK var riktigt rolig även om det var väldigt kallt, men den atmosfären som var hos publiken var riktigt bra. Det ska bli riktigt roligt med seriespel.

Du gör din andra sejour i VSK, är du glad över att vara tillbaka i den grönvita tröjan?

Ja, det är jag, sist jag var här hade jag en helt annan roll, då skulle jag spela mycket offensivt, nu spelar jag mer defensivt och det ska bli spännande.

Ja, du har en defensiv roll nu, du provade en match som mittback, hur var det?

Jo, jag provade en match som mittback, eller det blev bara tjugo minuter sedan fick jag en lårkaka och fick byta. Men det gick bra, det berodde på att det var många skador på de mittbackar vi har. Men de börjar komma tillbaka nu så jag kommer nog hålla till på mittfältet.

Vi spelar i samma serie i år om Syrianska IF Kerburan, din förra klubb. Du var en nyckelspelare för dem och spelade upp dem i norrettan, hur kommer det kännas att möta Syrianska?

Det kommer inte alls kännas något speciellt. Jag vill vinna varje match och även de matcher vi spelar mot Syrianska. Jag spelar för VSK nu och kommer att ge mina 110% i varje match för klubben, oavsett vilka vi möter. Eftersom att jag huvudsakligen lever på fotbollen så kan jag inte känna så. Jag vill spela i det bästa laget och vinna alla matcher. Det är en nyladdning att komma till VSK.

Vad tror du om VSK:s chanser i år? Går vi upp?

Alla spelare är på väg tillbaka efter skador nu och det börjar se bra ut. Det är bra fart på träningarna och alla är laddade. Vi har inte pratat målsättning än men i spelartruppen tror vi på topplaceringar, det är den stämningen. Jag tror absolut vi kan bli topp tre.

Förra säsongen missade vi kvalplatsen på målskillnad, tror du vi kan knipa den eller ta första platsen i år?

Ja, det tror jag, det kommer att bli en tuff serie, många jämna lag. Men många av lagen har tappat spelare och jag tror vi har en bra chans.

Vad tycker du om att det är så många unga talanger i truppen nu?

Det är bra, alla unga spelare är riktigt hungriga och kämpar varje minut av träningarna och matcherna. Det gör att vi får en bra konkurrens i truppen, alla är med och jagar en plats i startelvan. Man vill ju spela varje match.

Vad har du för intressen utanför fotbollen?

Jag har min son som är två år. Han väntar ju alltid efter träningarna och så, det är roligt. Sen arbetar jag lite extra om fritidspedagog och gymnastiklärare på pilfinksskolan, det är roligt, jag vill ha något mer att göra om dagarna än bara vänta på träningen. Det är riktigt skoj att arbeta med barn och ungdomar. Jag trivs med det.

Vem är hårdast att möta i VSK?

Det är svårt att säga, alla jobbar stenhårt och vi spelar fysiskt hela laget. Men de här unga killarna har bra fysik och smäller på bra även på träningarna, så det är bra. Men ingen speciell så utan alla smäller på.

VSK är den klubb i den här serien som har flest och mest engagerade supportrar, hur märks det av?

Det är klart att det märks. Publiken höjer definitivt laget mycket, i alla fall jag kan ge tio till femton procent extra om det är många där och hejar på oss, så det märks absolut.
Det är jätteviktigt.

Vilka lag tror du utmanar VSK om serieseger?

Jag har inte så bra koll på lagen eftersom jag kommer från tvåan, men Degerfors är bra och Enköping är alltid svåra matcher, det är ett lag som ofta spelar i Superettan och ibland allsvenskan. Gröndal är också starka i år.

Har du kommit in bra i gruppen?

Ja, det har jag verkligen. Det är så mycket enklare den här gången när jag verkligen kan kommunicera med mina lagkamrater på ett helt annat sätt. Det var svårare förut, när jag inte pratade språket, men nu har jag kommit in bra. Det är riktigt kul att spela i VSK.