Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls nyförvärv i mål, Martin Sundström, blir förste man att bli intervjuad inför säsongspremiären. Här kan ni bland annat läsa att supportrar har rätt att ställa krav, samt att Patrik Grönvall och Koyar Salimi skjuter svårast i laget...

Tjena Martin, premiären närmar sig med stormsteg. Hur känns det?
- Det känns självklart jätteroligt att premiären närmar sig. Det är ju vad man väntar på, då det börjar på riktigt och man börjar räkna poäng!

Jag själv är ju så dålig på fotboll att jag får skriva om det istället, så jag är ju lite avundsjuk på er som får ta på er den grönvita tröjan. Hur känns det egentligen att spela i Världens Största Klubb, ursäkta, VSK?
- Hehe, världens största klubb i staden Västerås kanske? Jo men det känns bara bra. Det är en klubb med en fin historia, som vi förhoppningsvis kan skriva nya kapitel i framöver.

Nu vet jag ju att Martin inte har på sig en grönvit tröja, men ändå…

Du är ny i laget, hur har mottagandet i truppen varit?
- Mottagandet har varit bra. Majoriteten av truppen består ju av yngre grabbar, så det är lätt att komma in. Jag tycker att jag fått rätt bra kontakt med flera av grabbarna.

Finns det någon ”clown” i truppen?
- Någon riktig "clown" tror jag inte vi har. Inte vad jag har upptäckt än i alla fall, haha!

Ni ska ju självklart aldrig förlora, men om ni gör det, vem är den sämsta förloraren i laget?
- Sämsta förloraren? Hmmm (Martin tänker…). Alla blir vi väl sura och förbannade när vi förlorar. Sen reagerar man väl på olika sätt. Men någon riktigt dålig förlorare har jag inte sett prov på än...

Du som målvakt borde kanske ha märkt vem som skjuter hårdast?
- Jag vet inte om dom skjuter hårdast, men svårast skjuter i alla fall Grönvall (Patrik) och Koyar (Salimi). Dom har en jäkla bollträff, vilket resulterar i en fladdrig bollbana.

Du har bott i Gävle, men jag har förstått att du precis flyttat till Västerås
- Ja, jag flyttade hit till stan för precis en vecka sedan.

Det blir en säsong med många roliga matcher, vilken match ser du mest framemot i år?
- Hmm... det måste ju vara derbymatcherna som man ser fram mest emot. Förhoppningsvis blir det bra fart på läktarna då.

VSK har ju varit ett topplag under större delen av vistelsen i norrettan men ändå inte nått ända fram, vad tror du om VSK:s chanser i år?
- Lite svårt för mig att sia om våra chanser, då jag inte har koll på hur det såg ut förra året jämfört med idag. Det jag vet är att vi har en talangfull och hungrig trupp, och förhoppningsvis räcker det till en topplacering.

Du själv har haft lite problem med skador hittills. Berätta lite mer.
- Min skada sitter i sidan av ryggen. Jag sträckte ut på ett skott på träning och kände att det brände till. Jag fullföljde träningen, och först efteråt kände jag att det inte stod rätt till. Det visade sig att det var en muskelbristning i ryggen. Men nu är jag snart tillbaka igen. Jag tränade lätt med boll för första gången den 25:e mars och kommer smyga igång mer och mer.

Vi hoppas verkligen att Martin får vara frisk till premiären!

Jag såg att du åkt av vägen med bilen. Du får ju köra försiktigt, vi måste ju ha någon som ska stå i mål i år också!
- Haha, jaså du snappade upp att jag for av vägen? Jaadu.. det var lite läskigt faktiskt. Jag tappade kontrollen helt och hållet i halkan. Det hade kommit nysnö och plötsligt fick jag ett kast och började wobbla. Det slutade med att jag for tvärs över vägen och ner i diket. Dock utan större skador på varken mig eller bil...

Tur det…

VSK supportrar är nog kända för att ställa stora krav på spelarna, åtminstone om man jämför med många andra lag på den här nivån. Hur känns det egentligen?
- Att VSK-supportrarna ställer höga krav har jag hört förr. Men på sätt och vis har dom ju rätt att ställa lite krav när dom kommer till varje match och betalar inträde för att se oss spela. Det känns ju bättre att dom ställer krav på oss än att dom skulle tycka att det var OK att vi förlorade varje match! Det visar att dom bryr sig. Att vi sedan inte vinner varje match med 5-0 och spelar bländande fotboll jämt hoppas jag att dom tål, bara vi vinner...

Det lät klokt! Jag kan lätt ta 26 stycken 1-0 segrar…

Vilka krav har man egentligen rätt att ställa på er i år?
- Som jag svarade på frågan om våra chanser, så är det svårt för mig att göra någon bedömning. Jag vet ju att det har försvunnit några äldre spelare som startade många matcher ifjol, så lite tålamod med alla yngre spelare måste man nog ha.

Kort info: Glad, social, sportnörd i allmänhet, älskar hårdrock.
Familj: Mamma, pappa, lillasyster.
Intressen vid sidan om fotbollen: musik, fiske, kortspel.