Visa fler äldre nyheter >

Dalkurd FF är en riktig framgångssaga. Borlängeklubben har skjutit uppåt som en raket i det svenska seriesystemet. Föreningen grundades år 2004 och har gått från division 6 till division 2 på bara fyra år och fortsätter sin satsning uppåt. Vad som kanske är än mer imponerande är att laget bara har förlorat tre matcher under denna tid...

Dalkurd slog dessutom målrekordet i seriesammanhang från division 4 och uppåt (år 2007) med 126 mål på 22 matcher.

Förra säsongen blev Dalkurd framröstat till årets lag bland 275 konkurrenter från Allsvenskan till division 3, tog SM-silver i futsal och valdes till årets idrottsklubb.

Tränare är Bernhard Brcic som bland annat assisteras av klubbens eldsjäl Elvan Cicen, som också är sportchef. Han och klubben har värvat friskt och fortsätter alltså sin satsning uppåt.

Målet är att vinna tvåan och etablera sig i division 1 inom en treårsperiod. Laget har bland annat värvat några för VSK Fotboll bekanta spelare.

Ytterbacken/mittfältaren Magnus Korsgren har hämtats från lokalkonkurrenten Falu FK tillsammans med anfallaren Patrik Bergström.

Från stadsrivalen IK Brage har klubben rekryterat innermittfältaren Colo Halit, som för ett antal år sedan spåddes en lysande framtid.

Men det största nyförvärvet är ändå Nedim Halilovic, som så sent som i fjol vår lirade i Örebro SK.

Anfallaren har fått i uppdrag att skjuta Borlängeklubben upp i division 1.

Utöver det har ytterligare fem spelare knutits till Dalkurd. Klubben får därför, tillsammans med Skiljebo SK, räknas som seriefavorit i division 2 Norra Svealand.

Dalkurds träningsmatcher

Syrianska Botkyrka–Dalkurd FF 0 - 1
Dalkurd FF–Arboga Södra 5 - 1
Dalkurd FF–IK Huge 2 - 1
Dalkurd FF–Örebro Syrianska 2 - 0
Panellinios IF–Dalkurd FF 1 - 1
Dalkurd FF–IFK Örebro 3 - 1
Eskilstuna City–Dalkurd FF 4 – 3

Den sistnämnda matchen spelades redan i december och var en testmatch.

Noteras bör att Dalkurd nyligen slog VSK Fotbolls seriekollega Syrianska Botkyrka på bortaplan, vilket visar att detta lag kanske inom en snar framtid kan befinna sig på ytterligare högre nivåer.