Visa fler äldre nyheter >

På söndag klockan 13:00 börjar VSK Fotbolls cupäventyr. Grönvitt åker till Kvarnsvedens IP i Borlänge och möter serieraketen Dalkurds FF som numera spelar i division 2.
Tränare Jörgen Zetterström säger till vskfotboll.nu att Svenska cupen är kul och att man ställer upp med absolut bästa lag!

Det är dags för årets första tävlingsmatch, hur känns det?

– Det ska bli kul med en tävlingsmatch. Det blir alltid lite extra spänning då.

Eftersom det är tävlingsmatch så vill Jörgen Zetterström INTE avslöja startelvan, inte ens för vskfotboll.nu.

– Nej, eftersom det är en tävlingsmatch så vill jag inte ge motståndarna någon fördel av att veta vilka som kommer till spel. Men jag kan lova att vi spelar med starkast möjliga lag på söndag.

En viss oro kan infinna sig vid sidan om när man ser skador framför allt på målvakterna där både Martin Sundström och Erik Biselius är skadade.

Men Jörgen Zetterström tycker inte det finns anledning till oro.

– Erik och Martin har lite skavanker men Marcus (Andersson- Elfgren) är frisk och har varit väldigt bra mot både Falun och Enköping så än så länge behöver vi inte vara oroliga.

Cupen är något annat än träningsmatcher där spelet är viktigast. Hur ser du på matchen mot Dalkurd?

– Vi kommer göra allt vi kan för att vinna matchen. Svenska cupen är kul och kan ge bra matcher längre fram. Skulle vi vinna på söndag så väntar ju Sirius (från Superettan) i nästa omgång och det skulle ge både en bra slant till klubben och en nyttig match för laget.

Dalkurds FF är en raket inom svensk fotboll. Läs mer om det i en annan artikel på vskfotboll.nu.

Jörgen Zetterström säger så här om motståndarna:
– Jag tycker att jag har bra koll på dem. Jag har inte sett Dalkurd spela men har haft spioner på flera av deras senaste matcher. Det är helt klart ett lag som vi ska ha respekt för med två bra och tunga forwards som är farliga. Föreningen har bra flyt och de lär starta i ett rasande tempo. Men vi har sett en del svagheter som vi ska försöka utnyttja.

Ni spelar på Kvarnsvedens IP. Är det konstgräs?

– Ja.

Skadelistan var riktigt lång sist vi pratade. Har det skett några förbättringar?

– De enda spelare som inte tränade i går, torsdag, var Allan Bienkowski och John Eriksson. Båda var sjuka. Alla andra är i träning och John kommer träna i kväll, fredag.

Är alla skador som varit och fortfarande är, något som oroar dig?

– Vi har tränat hårt och mycket och då får man räkna med att det blir lite skador och sjukdomar. Men vi har en stark trupp och vi visade senast mot Enköping att alla 23 spelare i truppen klarar av att prestera på den här nivån.

Jörgen Zetterström lugnar förhoppningsvis alla oroliga VSK-supportrar därmed.

Till sist. VSK Bandy spelar SM final i morgon mot Edsbyn. Ska du titta?
- Givetvis. Jag är en stor bandysupporter. Jag spelade själv bandy hemma i Östersund och även om jag aldrig var speciellt bra så älskar jag den sporten.

Som en sista parentes kan nämnas att segraren mellan VSK Fotboll och Dalkurds FF möter alltså Sirius på hemmaplan i nästa omgång.

Enligt Svenska fotbollsförbundet ska den spelas senast den 29:e mars, alltså nästa vecka.