Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll möter Sirius på bortaplan imorgon. Tränare Jörgen Zetterström får då mixtra om mycket i laget då framförallt samtliga ordinarie mittbackar är borta.

Hur är läget i truppen
- Vi har tyvärr drabbats av lite skador och sjukdomar just nu vilket är vanligt den här perioden när belastningen på spelarna är stor. Till helgen har vi tyvärr tre potentiella mittbackar borta. Robin Blommé och Dennis Boskalio är skadade och Oskar Pehrsson är sjuk.
Däremot så gjorde Victor Holm sina första träningar i går torsdag då vi körde dubbelpass. Erik Biselius kommer smyga igång med sin bollträning på tisdag.

Det har varit varierande spel i de matcher som spelats, vad hoppas du på imorgon?
– Framförallt att vi ska kunna ha ett större bollinnehav än tidigare. Vi har visat att vi är starka i omställningsfasen men behöver kunna variera vårt anfallsspel mer.

Börjar du se något mönster i hur du vill ställa upp laget i tävlingsmatcherna framöver? Alltså vilka som ska spela på vilka positioner?
- Jag tycker att vi har en bra bild av spelarna men konkurrensen i gruppen är hård och vi har flera alternativ på varje plats så ingen kan känna sig säker på spel.

Det har varit mycket prat om att det ska komma in en mittback i truppen. Hur ser det ut där?
- Vi har hela tiden flera bollar i luften men till exempel Marcus Danielsson som det pratats om en del är det fler klubbar som pratar med så det är inte heller helt upp till oss att bestämma. Jag känner dock ingen oro utan jag tycker vi har många bra alternativ. Nu får vi se hur Luciano klarar sig vilket ska bli spännande.

Startelvan mot Sirius

Martin Sundström

Martin Hofling, Lucian Damianovici, John Eriksson, Tobias Holmgren

Vadim Jevtuschenko, Patrik Grönvall, Filip Mårtensson, Simon Lundevall

Temesgen Berhane, Martin Andersson

Avbytare: Koyar Salimi, Allan Bienkowski, David Engström, Filip Stenström

Matchinformation
Var: Lötens Konstgräs i Uppsala
När: Lördag klockan 14:00