Visa fler äldre nyheter >

Vskfotboll.nu fick en intervju med tränare Jörgen Zetterström efter de dubbla matcherna som spelats i helgen. Vi ville veta vad han tyckte om matcherna samt hur han ser på tiden fram till seriestart som faktiskt ligger mindre än 8 veckor bort!

Beskriv matcherna lite kort
- Lördagens match mot Assyriska liknade till stora delar matchen mot AIK. Vi fick mest försvara oss och det anfallsspel vi hade var omställningar. Vi skapade dock betydligt fler målchanser än mot AIK och borde gjort något mål, men sett till hela matchen var Assyriska ett nummer större än oss.

- I söndagens match mot Frej ställde vi upp med ett väldigt ungt lag som fick kämpa för att vinna. Vi klarade inte av vår målsättning att kunna föra spelet utan matchen böljade fram och tillbaka. Tack vare ett säkert försvarsspel och några individuellt starka prestationer vinner vi matchen med 2-0.

Kalle Ljungberg hoppade in för att sedan gå av mot Assyriska. Hur är det med honom?
- Tydligen är den sämre än vi trodde. Han har kunnat träna fullt i drygt en vecka men fick ont i benet efter bara 20 minuters spel så nu väntar rehab träning igen.

Apropå skador, hur ser det ut med Erik Biselius skada?
- Erik har rehabtränat i drygt tre veckor nu och jag tror att han kommer att smyga igång med bollträning om 10-12 dagar.

Som tidigare nämnt, seriestarten närmar sig, och om mindre än 8 veckor så är det premiär hemma mot Forward på Swedbank Park. Vi var lite nyfikna över att se hur Jörgen ser på tiden som är kvar till premiären.

8 veckor kvar till seriestart, är du nöjd med försäsongen så här långt?
- Spelarnas inställning och träningsflit är jag mest nöjd med. Vi har kört hårt men än finns inget gnäll. Nu är vi inne i en annan fas då vi börjar spela matcher och spelarna börjar uppleva en tydligare konkurrens, vi för bara hoppas att alla fortfarande kan hålla fokus på rätt saker.

Vad ser du att ni mest behöver jobba med under den tiden som är kvar?
- Efter två tuffa träningsmatcher där vi mest fått försvara oss kommer vi nu spela matcher där vi kan förvänta oss att ha större bollinnehav och något som vi kommer att lägga stor vikt på är att få ett bättre, snabbare och säkrare passningsspel.