Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll och Västerås Tidning har inlett ett samarbete som ska ge läsarna färska fotbollsnyheter direkt från källan. Klubbens sida ”Himlen är grönvit” kommer att publiceras i varje nummer av Västerås Tidning under fotbollssäsongen 2009.

Tidigare har VSK Fotboll framgångsrikt kommunicerat med sin publik via den egna hemsidan vskfotboll.nu men i och med samarbetet med Västerås Tidning hoppas klubben kunna nå ut till en betydligt större läsarkrets.

– Västerås Tidning har en spridning över hela länet och därför passar det bra ihop med vår ungdomssatsning. Det eftersom vi har en ambition att vara den fotbollsklubb som hela länets fotbollstalanger ska kunna tillhöra, säger VSK Fotbolls vice ordförande Claes Svensson.

Under rubriken ”Himlen är grönvit” kommer västeråsarna och resten av länsborna att varje vecka framöver bland annat kunna läsa information och nyheter kring ungdomslagen.

– Men givetvis kommer läsarna också att kunna följa vårt representationslag i årets seriespel. Det borde bli en spännande historia med klassiska fotbollslag som Brage, Degerfors, Enköping och uppstickaren Syrianska Kerburan.

VSK Fotbolls sida i Västerås Tidning kommer dock inte bara att bli en informationskanal som endast klubben själv kan använda.

– Vi kommer också att kunna erbjuda våra samarbetspartner att marknadsföra sina produkter och tjänster tillsammans med oss på vår sida, säger Magnus Odeen som är marknadsansvarig i VSK Fotbolls styrelse.

För att stå starka i arbetet med att bredda basen för sitt marknadsarbete har VSK Fotboll knutit till sig Rolf Carlsson som tidigare arbetat som marknadschef på Länsförsäkringar i Västerås.

– Ett mycket starkt nyförvärv som kommer att bli en viktig spelare i vårt marknadsarbete, säger Magnus Odeen.

Från Västerås Tidnings sida ser man förstås också väldigt positivt på det unika samarbetet med fotbollsklubben.

– Det här känns väldigt spännande och som något av en pionjärsatsning från en idrottsklubb. Att kommunicera med läsarna i denna stora skala och frekvens, kan inte bli annat än en succé. Det kommer att bidra till ökad kännedom om klubben och dess verksamhet samt öka intresset för fotbollen i stort, säger försäljningschefen Erik Hammarström.