Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls senaste rekrytering:
Lars Kjellstrand förstärker juniorstaben.
– Ett väldigt intressant uppdrag, säger "Lalla" till vskfotboll.nu.

Lars Kjellstrand var med i VSK Fotbolls framgångsrika juniorlag i slutet av 1990-talet och nådde bland annat SM-semifinal mot IFK Göteborg.

Nu gör han comeback.

Som en av två tränare.

– Jag tycker att det känns jättekul och jättespännande, säger 29-åringen sedan han signerat kontraktet med Anders Carlsson i VSK Fotbolls sportkommitté.

För ett år sedan gjorde Lars Kjellstrand tränardebut på seniornivå för VSK Fotbolls samarbetsförening Gideonsbergs IF i division 5.

GIF vann serien före Juventus IF.

– Det gick riktigt bra.

Framgången med GIF har gett eko och flera förfrågningar från andra klubbar i Västerås.

Skiljebo SK och Västerås IK i division 2 anmälde också sitt intresse för tränarlöftet.

Men valet föll alltså på VSK Fotboll – som den gångna säsongen nådde SM-kvartsfinal.

– Jag vill jobba med unga och hungriga spelare som har stor motivation och vill framåt. Jag lägger ned en hel del tid som tränare och då vill jag förstås ha mycket tillbaka från spelarna, säger Lars Kjellstrand.

VSK Fotboll återstartade ungdomsverksamheten för tre år sedan och var 2008 en av bara fyra klubbar i Sverige som var representerad i SM-slutspelet för juniorer och äldsta pojklaget.

– Klubben gör en bra och intressant satsning som snabbt gett resultat och det känns även värdefullt att få samarbeta med (nye akademichefen) Jörgen Zetterström.

Vad har du för mål nästa säsong?

– Prioritet nummer ett är förstås att utbilda och utveckla spelare så att de kan ta steget upp i seniortruppen och spela i A-laget. Jag har inte snackat ihop mig med spelarna än men prioritet nummer två bör vara att nå minst SM-kvartsfinal också 2009, säger Lars Kjellstrand.

Lars Kjellstrand jobbar som idrottsutvecklare på Sisu och har pluggat programmet Sport management på universitetet i Växjö.

– Då hjälpte jag till med Östers juniorlag under en halv säsong.

Som spelare har han haft tränare som Lennart "Liston" Söderberg, Sven-Erik Käll och Anders Barklund.

– Jag har fått en hel del influenser av dem och sedan tagit det bästa. Jag vill alltid rulla boll efter marken och försöka rulla ut motståndarna. Ytterbackarna ska fylla på för att skapa ännu mer offensivt tryck i anfallsspelet. Vi ska absolut inte vara ett tjongade lag som slår långa bollar i onödan, säger Lars Kjellstrand.

Sportkommittén i Grönvitt är mycket nöjd med värvningen av Lars Kjellstrand.

– Det känns enormt bra att juniortruppen får ännu en mycket kompetent tränare. Lars Kjellstrand är en ung och spännande person som är väldigt pedagogisk. Han är dessutom en duktig taktiker och kommer att utveckla spelarna mycket, säger Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

Fakta om Lars Kjellstrand
Smeknamn: "Lalla".
Ålder: 29 år.
Familj: Singel.
Bor: Bostadsrätt i Vasastan, Västerås.
Utbildning: Samhällsvetenskapsliga programmet på Carlforsska gymnasiet i Västerås, Sport management på Växjö universitet (träningslära och idrottsvetenskap).
Yrke: Idrottsutvecklare på Sisu.
Spelarkarriär: Skiljebo SK (moderklubb), VSK Fotboll, IFK Västerås, Alvesta Goif, Skiljebo SK.
Tränarkarriär: Östers juniorlag, Gideonsbergs IF.
Aktuell som: Ny juniortränare i VSK Fotboll från och med 24 november.