Visa fler äldre nyheter >

Jonas Stark slutar spela i VSK Fotboll.
Här är nya nummer 3: Dennis Boskailo.
– Vi ska slåss om seriesegern, säger 20-åringen till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll fick i tisdags besked från Jonas Stark att han lägger av efter fyra och en halv säsong i klubben för att få mer tid över till familjen och ett framtida jobb som lärare.

Men en ersättare som mittback är redan klar.

Dennis Boskailo från Djurgården (bilden).

– Jag har ett år kvar på mitt kontrakt med Djurgården men vill få speltid för att fortsätta att utvecklas. Mitt mål är att spela alla matcher med VSK nästa år och vara med och ta laget till superettan. Jag tycker att en klubb som VSK och en stor stad som Västerås ska finnas på minst den nivån, säger nyförvärvet efter fredagens påskrift på ett ettårigt kontrakt på kansliet på Kristiansborg i Västerås under överinseende av Thomas Andersson, Anders Carlsson och Fredrik Giesecke i Grönvitts sportkommitté.

Varför blev det just VSK Fotboll?

– Jag hade andra alternativ men VSK känns som ett perfekt steg för mig. Klubben har högre ambitioner än division 1 och spelar en rolig fotboll. Här finns många spetsspelare och därmed förutsättningar för att ha ett bra lag. Jag kommer från Köping och har alltid sett VSK som ledande klubben i länet. Jag känner flera spelare som jag mött som pojklagsspelare och junior. Och så bor min pappa i Västerås sedan fyra år och det är en annan fördel.

Djurgården värvade Dennis Boskailo från Köping FF inför säsongen 2006.

På meritlistan står 15-16 försäsongsmatcher mot meriterat motstånd.

– Jag har lirat mot Rosenborg och flera andra bra nordiska lag i turneringar på vintern och våren, säger Dennis Boskailo.

Men hittills har det inte blivit någon tid på planen i allsvenskan.

– Jag har suttit tio-elva matcher på bänken men aldrig fått komma in. Konkurrensen om platserna är jäkligt hård i ett lag som Djurgården.

Förra säsongen var han utlånad till IF Sylvia i superettan och i början av det här året representerade han Falkenbergs FF i samma serie.

– Jag blev skadad i cupmatchen mot IFK Göteborg och tvingades vila. Men jag trivdes inte så bra i Falkenberg eftersom nästan inga spelare bodde där. Då blev jag utlånad till Sylvia igen och där har jag spelat varenda sekund, säger Dennis Boskailo.

Sista matchen med Sylvia var mot just VSK Fotboll på Swedbank Park på Rocklunda i Västerås.

– Jag gillar både arenan och konstgräset. Det ska bli riktigt roligt att spela där.

Grönvitt vann säsongsavslutningen med 2–1 men hade problem att ta sig förbi den store försvararen.

Hur vill du beskriva dig som spelare?

– Jag är en spelande back som vill hålla bollen på backen och sätta passningarna på fötterna. Jag ska se till att "Temme" (Temesgen Berhane) och de andra får bra bollar att jobba med nästa år. Jag tycker också att jag är stark på huvudet och placeringssäker på planen, säger Dennis Boskailo.

Anders Carlsson är mycket nöjd med första påskriften inför 2009.

– Dennis Boskailo räknades 2006 som en av de största talangerna i Sverige. Nu får vi en spelskicklig mittback som verkligen gillar att styra sin backlinje. Dessutom känns det bra att ha värvat ytterligare en talang med ursprung närområde.

VSK Fotboll siktar närmast på att förstärka mittfältet.

– Vi jobbar hårt för att få in några rutinerade spelare på den positionen eftersom det finns ett par frågetecken, säger Anders Carlsson till vskfotboll.nu.

FOTNOT. Dennis Boskailo meddelade under lördagen sina tidigare ledare och lagkamrater att han skrivit på för VSK Fotboll och därför har klubben väntat med att offentliggöra transfern.

Fakta om första nyförvärvet
Namn: Dennis Boskailo.
Ålder: 20 år (född 1988).
Bor: Stockholm och Norrköping ("flyttar snarast till Västerås").
Landskamper: Tre junior och fyra pojk.
Yrke: Fotbollsspelare.
Position: Mittback.
Moderklubb: Köping FF.
Övriga klubbar: Djurgårdens IF, IF Sylvia, Falkenbergs FF.
Aktuell som: VSK Fotbolls första nyförvärv inför 2009.

Hör intervjun med Dennis Boskailo i Sveriges Radio Västmanland